V ponedeljek, 11. decembra, ne zamudite ...

Na TV priporočamo vznemirljivo špansko serijo Vem, kdo si, v kinu ocenjujemo domači film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet.

Objavljeno
08. december 2017 15.47
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Vem, kdo si: Pop TV ob 22.35

Sé quién eres. Španija, 2017. 1/16. Igrajo: Francesc Garrido, Blanca Portillo, Aida Folch, Nancho Novo. TV-serija. 70 minut.

Juan Elías je karizmatični pravnik in univerzitetni profesor, poročen s priznano sodnico Alicio Castro in oče dveh otrok. A sam se tega ne spominja. Pravzaprav se ne spominja ničesar. Ko se znajde okrvavljen na vaški cesti, se zdi, da je doživel prometno nesrečo. A stvari so videti bolj zlovešče, ko v njegovem avtomobilu najdejo sledove krvi Juanove nečakinje, za katero se je izgubila vsaka sled. Njen oče je prepričan, da je Juan morilec, Juanova žena pa odločena, da dokaže moževo nedolžnost ...Serija, polna spletk, intrig in preobratov, posneta v slogu filmov noir, deluje kot triler pa tudi kot družinska in sodna drama.

  • Sherlock: TVS 2 ob 21.00

VB, 2016. 4. sezona. 3/3. Igrajo: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Mark Gatiss, Una Stubbs. Serija. 88 min.

Mračna družinska skrivnost iz preteklosti visi nad Sherlockom in njegovimi prijatelji in se z njimi kruto poigrava. Zapletejo se v množico manipulativnih, psiholoških iger, zaradi katerih umre več ljudi. Na koncu se znajdejo pri nekdanjem domovanju družine Holmes, kjer mora Sherlock rešiti dr. Watsona pred utopitvijo.

  • Slovenija, Avstralija in jutri ves svet

Vikendova ocena: ★★★

Slovenija, Avstralija in jutri ves svet. Slovenija, 2017. Režija: Marko Naberšnik. Igrajo: Jure Ivanušič, Minca Lorenci, Aljoša Ternovšek. Drama. 120 minut.

Pristni liki v nedodelani zgodbi

Po dveh odličnih filmih in enem solidnem je Marko Naberšnik posnel še četrtega, v katerem so liki sicer realistični in pristni, a zgodba na sredini filma zvodeni in v drugi polovici neuspešno spremeni fokus, kar ne ponudi prepričljivega ali zadovoljivega konca. Sprva je v središču družina glavnega junaka Borisa, ki se ubada s finančnimi težavami, ko se jim ponudi navidezna rešitev s piramidno shemo, v katero je vpleten njihov sosed. Boris zgrabi priložnost in se začne pogrezati v korporativno kulturo, vsa pozornost filma pa se preusmeri zgolj na njegovo karakterno preobrazbo, ki je pravzaprav kriza srednjih let, medtem ko prejšnje težave zbledijo. Po drugi strani film izstopa v prikazu junakov in njihove vpetosti v Maribor. Drugo največje mesto je redko v ospredju slovenskih filmov, njegovi prebivalci pa so običajno delegirani za karikature, kratke pameti in z ljubeznijo do rujne kapljice, medtem ko tukaj gledalec dobi občutek, da jih lahko sreča v sosednji ulici. Žal v ne najbolj posrečeni zgodbi.