V ponedeljek, 13. novembra, ne zamudite ...

Na Fox prihaja nova serija Dogovor, katere navdih sta bila Tom Cruise in Katie Holmes, na Liffu priporočamo Foxtrot.

Objavljeno
10. november 2017 16.54
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Dogovor: Fox Life ob 22.00 (PREMIERA)

The Arrangement. ZDA, 2017. Igrajo: Josh Henderson, Christine Evangelista, Michael Vartan. Nadaljevanka. 47 minut.

Megan Morrison je lepa mlada igralka, ki se udeleži avdicije za vlogo v filmu, v katerem bi igrala z akcijskim zvezdnikom Kylom Westom. Po avdiciji gre z njim na zmenek in ko se zbližata, kmalu ugotovi, kako veliko vlogo v njegovem življenju igra organizacija za samopomoč, imenovana Institut višjega uma, in njen vodja Terence. Potem pa Megan ponudijo pogodbo ...

Če se vam zaplet zdi znan, niste edini, mnogi so v njem prepoznali »ljubezensko« zgodbo Katie Holmes in Toma Cruisa. Tudi Tom namreč slepo sledi pravilom scientološke cerkve in njenega vodje Davida Miscavigea.

Priporočamo še:

  • Dvojna igra: Planet TV ob 21.15

Vikendova ocena: ★★★★

Duplicity. ZDA, 2009. Režija: Tony Gilroy. Igrajo: Clive Owen, Julia Roberts, Tom Wilkinson. Kriminalka/triler. 125 min.

Agentka Cie Claire in agent MI6 Ray sta zapustila vladne obveščevalne službe, da bi zaslužila v zelo donosni hladni vojni med konkurenčnima multinacionalnima korporacijama. Njuna naloga? Pridobiti formulo za izdelek, ki bo prinesel bogastvo podjetju, ki ga bo prvo patentiralo. Za njuna delodajalca omejitev za dosego cilja ni.

Vikendov namig za današnji Liffe:

  • Foxtrot

Film je sestavljen iz treh prepletenih zgodb o nesmiselnostih militarizacije sodobnega Izraela. Začne se, ko starša izvesta, da je njun sin padel, a še preden uspeta to grozljivo informacijo procesirati na vsak svoj način, se izkaže, da je birokracija še večja težava vojske kot vojaške operacije, to pa sproži nepričakovan niz dogodkov. Nagrada žirije v Benetkah.

Film je na sporedu ob 17. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.