V ponedeljek, 4. decembra, ne zamudite ...

Na programu Kino bo na sporedu drama Ti pesem lahko reši življenje?, v kinu pa še lahko ujamete film Čudo.

Objavljeno
01. december 2017 14.47
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Ti pesem lahko reši življenje?: Kino ob 21.40

Vikendova ocena: ★★★★

Begin Again/Can a Song Save Your Life? ZDA, 2014. Režija: John Carney. Igrajo: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine. Drama/komedija. 104 minute.

Gretta (Keira Knightley) in Dave (Adam Levine) sta fant in dekle že od srednje šole, hkrati pa tudi skupaj ustvarjata glasbo. Ko Dan dobi pogodbo z veliko založbo, se odpravita v New York, a glasbeni posel in Danova slava spremenita njuno zvezo in ko Gretta izve za njegovo afero, ga zapusti. Medtem ko Gretta zdaj sama ustvarja v New Yorku, nanjo naleti nekdaj uspešen glasbeni producent Dan (Mark Ruffalo) in v njej prepozna glasbeni talent.Film o ljubezni, družini, glasbi in ustvarjalnosti z New Yorkom kot privlačno kuliso je verjetno eden najbolj simpatičnih zadnjih let, za kar je posebej zaslužen Mark Ruffalo.

  • Počitnice: Planet TV ob 21.15

Vikendova ocena: ★★★

The Holiday. ZDA, 2006. Režija: Nancy Meyers. Igrajo: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black. Romantična komedija. 138 min.

Angležinja Iris in ameriška lepotica Amanda sta prestali mučno ljubezensko izkušnjo. Ko se spoznata prek interneta, sta obe odločeni, da si bosta med božičnimi prazniki privoščili avanturo. Iris se bo za dva tedna preselila v Amandino hišo, Amanda pa v njeno. Hitro se zapleteta z očarljivima moškima.

  • Judo: TV SLO 2 ob 16.15

  • Čudo

Vikendova ocena: ★★★

Wonder. ZDA, 2017. Režija: Steve Chbosky. Igrajo: Julia Roberts, Jacob Tremblay, Owen Wilson. Drama. 113 minut.

Čudo je priredba priljubljenega istoimenskega romana R.J. Palacia o dečku z deformiranim obrazom, ki gre prvič v šolo v peti razred. Naj hitro razčistimo, da le v grobem povzame zgodbo in jo precej oklesti, tako da bodo učitelji hitro ugotovili, ali je učenec zgolj gledal film. A brez skrbi, je soliden in bo navdušil ciljno starostno skupino od 8 do 15 let pa tudi njihove starše ter jim odprl širok nabor tem za pogovor, predvsem sprejemanje drugačnosti. Zvezdniška zasedba prepriča, mlajših gledalcev pa tudi ne bodo pretirano zmotile režiserjeve bližnjice, kot je denimo pogosta uporaba pripovedovalca. Morda jih bo film celo navdušil za branje knjige. Sploh ko jim vrstniki razložijo, da je knjiga pač boljša.