V soboto, 11. novembra, ne zamudite ...

Na TV premierno prvi del franšize Razcepljeni in grozljivka Lahko noč, mamica, na odru Slovenske popevke, na Liffu Projekt Florida.

sob, 11.11.2017, 00:00

 • Razcepljeni: Planet TV ob 20.00 (PREMIERA)

Vikendova ocena: ★★★★

Divergent. ZDA, 2014. Režija: Neil Burger. Igrajo: Shailene Woodley, Theo James, Miles Teller, Zoë Kravitz, Jai Courtney, Ashley Judd, Kate Winslet. ZF pustolovski film. 139 minut.

Nekoliko manj uspešna različica Iger lakote oziroma najstniške franšize o distopični prihodnosti se sicer lahko pohvali s prepričljivo glavno igralko, a bo za odrasle gledalce preveč predvidljiva.

Chicago v prihodnosti. Ljudje se delijo na ločine glede na svoje vrline: na nesebične Askete, pogumne Neustrašne, vedoželjne Erudite, odkritosrčne Veritiste in ljubeče Agapejce. Kdor ne spada v nobeno od skupin, je eden Razcepljenih, ki naj bi ogrožali sistem. Ko najstnico Tris (Woodley) iz družine pomembnih Asketov, testirajo, ugotovijo, da spada med Razcepljene ...

Priporočamo še:

 • Slalom (Ž): TVS 2 ob 9.55 in 12.55

Alpsko smučanje. Svetovni pokal. prenos iz Levija.

 • Chance: Fox ob 19.00 (PREMIERA)

ZDA, 2017. 2. sez. 1/10. I: Hugh Laurie, Greta Lee, Ethan Suplee. TV-serija.

V drugi sezoni Chance, nevropsihiater, vajen dela v pisarni, dobi zagon za drugačno delo. Pripravljen se je upreti pokvarjenemu sistemu. Ko ga prisilijo, da detektivu Hynesu pomaga ujeti serijskega morilca, se znajde v »gnezdu« morilca, v nevarni igri dokazovanja krivde.

 • Lahko noč, mamica: TVS 1 ob 23.10 (PREMIERA)

Vikendova ocena: ★★★★

Ich seh ich seh. Avstrija, 2014. Režija: Severin Fiala, Veronika Franz. Igrajo: Susanne Wuest, Lukas in Elias Schwarz, Hans Escher. Grozljivka. 99 min.

Vrhunec poletnega vročinskega vala. V podeželski hiši 10-letna dvojčka čakata mamo. Ko se vrne, je njena glava ovita v povoje zaradi prestale plastične operacije. Po njeni vrnitvi nič več ni, kot je bilo. Dvojčka začneta dvomiti, da je ta ženska resnično njuna mati. Odločena sta poiskati resnico.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 15 let.

Vikendov namig za današnji Liffe:

 • Projekt Florida (The Florida Project)

Ameriški neodvisni režiser Sean Baker je navdušen in kronist realizma z roba družbe, kjer pa zmeraj najde veliko upanja, pozitivizma in veselja, pa naj bodo to ulični preprodajalci v Princu Broadwaya, transvetitske prostitutke na ulicah Los Angelesa v Tangerine ali raznoliki prebivalci razpadajočega motela v Projektu Florida. Film je tudi pogosto omenjan kot kandidat za glavne filmske nagrade leta, sploh glavna vloga Wilema Dafoa.

Film je na sporedu ob 19. uri v Kinu Šiška.

 • Slovenske popevke: Mladinsko gledališče, Ljubljana

Gledališki koncert po besedilih Gregorja Strniše v režiji Matjaža Pograjca je nastal v koprodukciji s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič.

 • Guns 2 Roses: Cvetličarna, Ljubljana
 • Lovro Ravbar band: Ljubljanski grad
 • Mrfy, Diareja eksploziv, The Dixons: Trainstation Subart, Kranj
 • Siddharta: Cerklje na Gorenjskem
 • Simply3: Blunout, Domžale
 • Avtomobili: Filmsko gledališče, Idrija
 • Vlado Kreslin: KD Cerknica

Vlado bo v petek nastopil še v Celju.

Povezane novice

V petek, 10. novembra, ne zamudite ...
10. november ob 00:00
Nocoj je zadnje predvolilno soočenje, sledi biografija Jerryja Lewisa, enega najkomikov 20. stoletja. Na Liffu Nisem čarovnica.
Prijavi sovražni govor