V soboto, 30. decembra, ne zamudite ...

Priporočamo ekstravaganco Bojna sekira in zadnjega iz stare garniture filmov Vojne zvezd, začenja se novoletna skakalna turneja.

Objavljeno
29. december 2017 11.22
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Bojna sekira: TVS 1 ob 22.40
Vikendova ocena: ★★★★

Bone Tomahawk. ZDA, 2015. Režija: S. Craig Zahler. Igrajo: Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox, Richard Jenkins, Lili Simmons, David Arquette. Vestern/grozljivka. 132 minut.

Ko skrivnostno pleme ljudožercev ugrabi več prebivalcev obmejnega mesteca na Divjem zahodu, se nenavadna skupina revolverašev pod vodstvom šerifa Franklina Hunta odpravi čez planote, da jih poišče in reši, a njihovi nasprotniki so bolj brezobzirni in brutalni, kot si lahko kdor koli predstavlja. Precej unikaten film, križanec žilavega vesterna in kanibalske grozljivke, se lahko pohvali z inteligentim scenarijem in duhovitim humorjem, zvezdniška ekipa pa je samo še dodaten plus filma, ki zaradi svoje ekstravagantnosti sicer ne bo za vsakogar.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 15 let.

  • Vojna zvezd: Epizoda VI - Jedijeva vrnitev: Planet TV ob 20.00

Vikendova ocena: ★★★★★

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi. ZDA, 1983. Režija: Richard Marquand. Igrajo: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher. ZF-pustolovski film. 134 min.

Princesa Leia in Luke rešita Hana iz ogljikove kocke, v kateri je bil zapečaten, nato pa jim uspe pobegniti še iz ujetništva Jabbe. A znajdejo se pred najtežjo nalogo, osvoboditi galaksijo pred Darthom Vaderjem.

  • Ognjeni obroč: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: ★★★★

Pacific Rim. ZDA, 2013. Režija: Guillermo del Toro. Igrajo: Charlie Hunnam, Charlie Day, Idris Elba, Rinko Kikuchi. Akcijski film. 131 min.

Zemljo napadejo velikanske pošasti, ki lahko uničijo celotna mesta. Da bi rešili človeštvo, znanstveniki ustvarijo velikanske robote, ki so lahko kos moči in velikosti napadalcev. Upravljajo jih izurjeni piloti, ki se s pomočjo misli povežejo med seboj. Ko se pošasti pripravljajo na poslednji spopad, so roboti in njihovi piloti zadnji up človeštva.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.

  • The Rolling Stones - koncert v Havani: TVS 2 ob 20.05

The Rolling Stones Havana Moon. VB, 2016. Režija: Paul Dugdale. Dokumentarno-glasbena oddaja.

Zgodovinski koncert legendarne rockovske skupine The Rolling Stones je razgrel kubansko prestolnico Havano prav v tednu, ko je Barack Obama obiskal Kubo kot prvi ameriški predsednik po 88 letih. Brezplačnega dogodka se je v havanski mesečini udeležilo več kot milijon in 200 tisoč glasbenih navdušencev.

Šport:

  • Smučarki skoki: TVS 2 ob 16.15

Nordijsko smučanje - svetovni pokal. Novoletna skakalna turneja. Prenos iz Oberstdorfa.