V sredo, 15. novembra, ne zamudite ...

Na TV premierno domači dokumentarec o 2Cellos, naš nocojšnji namig za Liffe pa je cestni triler Konvoj.

Objavljeno
14. november 2017 13.26
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • 2Cellos 2obraza: TVS 2 ob 20.05 (PREMIERA)

Slovenija, 2017. Avtorica: Danica Dolinar. Dokumentarni film.

Luka Šulič in Stjepan Hauser, klasična glasbenika z akademsko izobrazbo in številnimi nagradami, na svojih koncertih z izvedbami klasične glasbe in priredbami pop, rock in filmskih uspešnic združujeta ljubitelje različnih glasbenih svetov. Ob slavi in včasih kaotičnem urniku sta neprestano razpeta med svetovnim uspehom in iskanju ter ohranjanju notranjega miru. Ekipi TVS sta dovolila ekskluziven vpogled v oba svetova in gledalci bodo lahko spoznali njun miselni, čustveni, zavestni in podzavestni ustvarjalni svet, videli pa bodo tudi svet, ki ga poznajo le njuni najbližji, njune zasebne trenutke na Štajerskem in v Istri, kjer najdeta svoj mir.

Priporočamo še:

  • Prgišče življenja: TVS 1 ob 20.05 (PREMIERA)

Vikendova ocena: ★★★

Nur eine Handvoll Leben. Nemčija, 2016. Režija: Franziska Meletzky. Igrajo: Annette Frier, Christian Erdmann, Aleen Jana Kötter. Drama. 89 min.

Thomas in Annette sta ločenca, ki sta se spet poročila. Vsak že ima otroka iz prejšnjih zvez, rojstvo njunega skupnega pa naj bi družino še izpopolnilo. A nosečnost ni gladka in tudi Anette ni več med najmlajšimi in eden od zdravniških pregledov pokaže izjemno slabo diagnozo ...

Opozorilo: Mlajši otroci naj si film ogledajo s starši ali skrbniki.

Vikendov namig za današnji Liffe:

  • Konvoj (Le convoi)

V fokusu Liffa je francoski novi krimič in cestni triler Konvoj velja za enega najboljših v zadnjih letih. Film spremlja skupino mladih gangsterskih začetnikov, ki iz španske Malage proti Parizu vozijo poln prtljažnik hašiša. Ko naletijo na cestno zaporo, padejo v paniko, ki privede do strelskega obračuna, nato pa med begom zajamejo še talko. Sicer je nocoj tudi Liffovska premiera težko pričakovane drame Martina McDonagha Trije plakati pred mestom, a je razprodana, prav tako kot projekcija filma Srečni konec slavnega Michaela Hanekeja.

Film je na sporedu ob 21.30 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

  • Kristina Oberžan kvartet: Slamič, Ljubljana
  • Jamiroquai: Stadthalle, Dunaj