V sredo, 29. novembra, ne zamudite ...

Najrevnejšim lahko pomagate prek Klica dobrote, med filmi izpostavljamo Stranske učinke in Spomnik Majklu Džeksonu.

Objavljeno
28. november 2017 10.50
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Klic dobrote: TVS 1 ob 20.05 (PREMIERA)

Slovenija, 2017. Voditelji: Ida Baš, Danica Godec, Janez Dolinar in Jure Sešek. Prenos.

Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija prireja 27. tradicionalni dobrodelni koncert, ki vsako leto privabi številne obiskovalce, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po Sloveniji. Številni nastopajoči glasbeniki, pevci, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim prostovoljnim nastopom nagovorili slovensko javnost. Nastopili bodo David Jagodic, Matjaž Robavs, Katrinas, Klemen Torkar, Eva Hren, Pia Brodnik, Majda Petan, Elena Dobravec, Oto Pestner, Gašper Rifelj, Iva Stanič, Andrej Jerman, Omar Naber, Modrijani, Robi Novak, Branka Kraner in Nina Strnad, spremljal pa jih bo Orkester Slovenske vojske.

  • Stranski učinki: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: ★★★★

Collateral. ZDA, 2004. Režija: Michael Mann. Igrajo: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith. Triler. 120 min.

Dva moža, en taksi, pet tarč in veliko, res veliko krogel. Max (Foxx) je povprečnež, ki ga od izpolnitve sanj ločita denar in lastna neodločnost. Preživlja se kot taksist. In ko nekega dne v njegov taksi sede Vincent, se njegovo življenje obrne na glavo. Vincent (Cruise) je plačani morilec, ki namerava v enem večeru s sveta spraviti pet ljudi, Max pa bo njegov prevoznik od ene tarče do druge. Stilizirana fotografija, duhoviti dialogi in dva odlična karakterja v popolni izvedbi igralcev, za katera vlogi še zdaleč nista tipični, zabrišejo dejstvo, da zgodba ni ravno izvirna. Morda ne gre za najboljši film Michaela Manna, vseeno pa so Stranski učinki odličen žanrski izdelek.

Opozorilo: Mlajši otroci naj si film ogledajo s starši ali skrbniki.

  • Skrivnost himalajskih mumij: National Geographic ob 22.00 (PREMIERA)

Mystery of The Himalayan Mummies. ZDA, 2017. Dokumentarna oddaja.

Visoka Himalaja je bila med zadnjimi kraji na svetu, ki so jih ljudje naselili, saj so se morali gensko prilagoditi za življenje na »strehi sveta«. Skupina plezalcev in znanstvenikov na strmih golih skalah išče sledi o prihodu prvih ljudi. Odkrili so votline, polne človeških kosti, ki segajo v čas od leta 2800 pr. n. št. do leta 650.

  • Spomenik Majklu Džeksonu: TVS 2 ob 22.45

Vikendova ocena: ★★★

Spomenik Majklu Džeksonu. Koprodukcija, 2014. Režija: Darko Lungulov. Igrajo: Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Mirjana Karanović. Komedija/drama. 94 min.

Z glavnega trga malega srbskega mesta umikajo spomenik iz socialističnega obdobja. Večni sanjač Marko je tik pred razvezo od Ljubinke, ki namerava zapustiti umirajoče mestece in njega. Marko sklene rešiti mestece in obdržati ljubezen svojega življenja tako, da bi na prostor, kjer je prej bil komunistični spomenik, postavil spomenik Michaelu Jacksonu, ki je pravkar napovedal novo turnejo.Film je satira na srbsko provincialnost, poln politično nekorektnih šal in nostalgije.

Opozorilo: Mlajši otroci naj si film ogledajo s starši ali skrbniki.

  • Emma Ruth Rundle, Jaye Jayle: Kino Šiška, Ljubljana
  • Zoran Predin in Šukar: Festivalna dvorana, Ljubljana
  • Mascara kvartet: Slamič, Ljubljana
  • Marko Črnčec Ruthenia Quartet: CID, Ptuj

Kvartet bo v petek nastopil tudi na Ljubljanskem gradu.