V sredo, 6. decembra, ne zamudite ...

Na TVS lahko ujamete filmsko klasiko Pred polnočjo, na Pop TV bodo prenašali tekmo Maribor : Sevilla, v Kinu Šiška pa se bo izštekala Siddharta.

Objavljeno
04. december 2017 14.02
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Pred polnočjo: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: ★★★★★

Before Midnight. ZDA, 2013. Režija: Richard Linklater. Igrajo: Ethan Hawke, Julie Delpy, Athina Rachel Tsangari. Drama. 109 minut.

Jesse (Hawke) in Celine (Delpy) sta kot mladostnika preživela skupaj noč na Dunaju. Potem ko sta se pred devetimi leti spet srečala v Parizu, sta ostala skupaj. Zdaj sta poročena in imata hčerki dvojčici. Z njima in z Jessejevim sinom iz prvega zakona se odpravita na počitnice v Grčijo. A tam pridejo na dan potlačena čustva. On se počuti krivega, ker živi na drugem kontinentu kakor sin, ona je zagrenjena, ker se je zanj odpovedala sanjam ... Tudi v tretjem delu ljubezenske zgodbe med Jessejem in Celine njuni pogovori niso nič manj prepričljivi, surovi in lepi kakor pred dvajsetimi leti. Kombinacija režiserja Linklaterja in glavnih igralcev pač znova navduši.

  • Leonard Bernstein, glasbeni velikan: TV SLO 2 ob 20.00

Bernstein: Larger Than Life. Nemčija, 2016. Režija: Georg Wübbolt. Glasbeni dokumentarni film. 52 min.

Spontano veselje v Broadwayskih hitih, duhovni utrip v orkestrskih delih, njegova izjemna vitalnost kot dirigenta, so iz Leonarda Bernsteina naredili eno osrednjih osebnosti 20. stoletja. V filmu ob mnogih dragocenih arhivskih posnetkih o njem pripovedujejo njegovi otroci in drugi, ki so ga poznali ali z njim sodelovali.

  • 9: TV SLO 2 ob 22.30

Vikendova ocena: ★★★★

ZDA, 2009. Režija: Shane Acker. Glasovi: Elijah Wood, Jennifer Connelly, Christopher Plummer, John C. Reilly. Animirani pustolovski film.

V postcivilizacijskem svetu, uničenem zaradi vojne med človekom in stroji, nenadoma oživi ročno zašita punčka, igrača, ki ima na hrbtu vtisnjeno številko 9. Ugotovi, da so ob njej tudi druge punčke igrače s številko. 9 poseduje tudi nekakšen disk in kmalu spozna, da je disk pomemben za obstoj človeške vrste.

  • UEFA Liga prvakov. Maribor : Sevilla: Pop TV ob 20.00

  • Siddharta z gosti: Kino Šiška, Ljubljana
  • Goran Bojčevski kvartet: Slamič, Ljubljana