V torek, 21. novembra, ne zamudite ...

Gostovanje Maribora v Moskvi, dokuja o holsterolu in Kitajski, prihaja 5. sezona Američanov, v Cankarjevem domu nastopa Rokia Traore.

Objavljeno
17. november 2017 17.42
M. K., Vikend
M. K., Vikend

  • Spartak Moskva : Maribor: Pop TV ob 17.45

Nogomet. UEFA Liga prvakov. Prenos iz Moskve.

Mariborčane čaka še zadnje gostovanje v ligi prvakov. V hladni Moskvi bodo skušali pripraviti presenečenje in si pred zadnjim krogom še zagotoviti minimalne možnosti za uvrstitev na tretje mesto, ki pelje v ligo Evropa.

  • Holesterol - velika prevara: TVS 2 ob 20.05 (PREMIERA)

Cholesterol: The Great Bluff. Koprodukcija, 2017. Režija: Anne Georget. Dokumentarni film. 55 minut.

Več kot pol stoletja je holesterol v središču znanstvenih razprav kot krivec za bolezni srca in ožilja in tako posledično eden od faktorjev, ki pripomore k ogromnim zaslužkom prozivajalcev nizkokalorične hrane in zdravil, ki znižujejo raven holesterola. A medtem ko se je raven holesterola v razvitih državah v zadnjih desetletjih zelo znižala, ostaja število srčnih infarktov na enaki ravni kot prej, tako da se čedalje več znanstvenikov sprašuje o ustreznosti teorije o holesterolu.

Pričujoči dokumentarec se sprašuje, kako je nastala ta dogma in kakšne so sodobne ugotovitve o krivcih za bolezni srca in ožilja, vendar nekateri kritiki menijo, da je dokumentarni film zavajajoč, saj sogovornikov niso izbirali uravnoteženo, ampak so besedo dali le tistim, ki ne verjamejo, da bi holesterol lahko vplival na bolezni srca.

  • Posebno poročilo: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: ★★★★★

Minority Report. Režija: Steven Spielberg. Igrajo: Tom Cruise, Max von Sydow, Colin Farrell, Samantha Morton, Kathryn Morris. ZF akcijski film. 151 minut.

Verjamete v prihodnost brez umorov? S tem vprašanjem se začenja mešanica znanstvene fantastike, trilerja, akcije in filma noir oziroma ena najuspešnejših filmskih priredb Philipa K. Dicka. Leto 2054. John Anderton (Tom Cruise) je šef policijske enote, ki s pomočjo treh vidcev skuša preprečiti zločin, še preden se zgodi. A nekega dne se na seznamu bodočih morilcev pojavi Johnovo ime. Posebno poročilo deluje tako za tiste, ki ga gledajo kot navadno kriminalko, kot za tiste, ki v njem vidijo filozofijo grških tragedij. Oboji pa bodo cenili njegovo vizualno mojstrstvo.

  • Svetovna ureditev po kitajsko: TVS 1 ob 21.00 (PREMIERA)

The Chinese World Order. Nizozemska, 2016. Režija: Jos de Putter. Dokumentarni film. 47 min.

Svetovna banka in IMF imata že nekaj časa kitajsko dvojnico, AIIB, s pomočjo katere namerava Kitajska financirati velik infrastrukturni projekt, ki bo povezal Azijo in Evropo. Dolgoletni opazovalec Kitajske Martin Jacques meni, da je to začetek novega kitajskega svetovnega reda. Avtorji oddaje raziščejo, kakšna je sodobna Kitajska.

  • Američani: Fox ob 22.00 (PREMIERA)

The Amricans. ZDA, 2017. 5. sezona. 1/13. Igorajo: Keri Russell, Matthew Rhys, Brandon J. Dirden, Costa Ronin. Nanizanka.

Drama o odnosu dveh vohunov KGB, ki se predstavljata kot Američana v predmestju Washingtona v času Reaganove vlade. Dogovorjeni zakon med Philipom in Elizabeth iz dneva v dan postaja bolj pristen. Potem ko je Paige na lastne oči videla, kako je njena mama Elizabeth ubila dva moška, se odloči, da jo bo mama učila samoobrambe.

  • Rokia Traore: Cankarjev dom, Ljubljana
  • 2 Cellos: Stadthalle, Dunaj