Vikendov TV namig: Če bi midva se kdaj srečala, TVS 2 ob 20.50

Dobrodelni koncert ob svetovnem dnevu Downovega sindroma, na katerem so mladinci z Downovim sindromom sami spregovorili o sebi.

pon, 21.03.2016, 15:00

V četrtek še film

V četrtek ob 22.10 bo na TV SLO 2 švedski film Kako si zavezati vezalke, ki govori o problematiki oseb s posebnimi potrebami.

Slovenija, 2016. Režija: Urška Žnidaršič. Voditelja: Gašper Jarni, Andreja Lazar. Posnetek dobrodelnega koncerta ob svetovnem dnevu Downovega sindroma.

Ob svetovnem dnevu Downovega sindroma bodo predvajali dobrodelni koncert iz centra kulture Španski borci, na katerem se zbirajo sredstva za delovanje organizacij, ki se ukvarjajo z vključevanjem otrok z Downovim sindromom v družbo in izboljšanjem kakovosti njihovega življenja.

Letošnji koncert je nekaj posebnega, saj so tokrat mladinci in mladinke z Downovim sindromom sami spregovorili o potrebah in željah, ki jih ne morejo uresničiti ali pa jih uresničijo le težko.

Nastopili bodo mnogi znani glasbeniki: Vlado Kreslin, Rok Ferengja, ManuElla, Nuša Derenda, Helena Blagne in Davor Borno, Marina Martensson, Jan Plestenjak, Miran Rudan, Tanja Žagar, Klapa Kampanel, Rudi Bučar in drugi.

Prijavi sovražni govor