Vikendov TV namig: Črna maša in Soba, HBO ob 20.00 in 22.05

Premieri o brutalnem mafijcu Whiteyju Bulgerju in mami in otroku, ki jima je ves sveta ena sama soba, odlikuje res odlična igra glavnih protagonsitov.

Objavljeno
25. november 2016 12.40

Črna maša, HBO ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Black Mass. ZDA, 2015. Režija: Scott Cooper. Igrajo: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson. Kriminalka. 120 minut.

Zgodba o Whiteyju Bulgerju, bratu ameriškega senatorja ter najbolj nasilnem gangsterju v zgodovini južnega Bostona, ki je postal ovaduh za FBI, da bi premagal rivalsko mafijsko družino na svojem ozemlju, je posneta po resničnih dogodkih.Igralska predstava Johnnyja Deppa, ki se pred očmi gledalcev iz lokalnega gangsterja, ki klepeta s starkami, spremeni v sebično krvoločno pošast, je ena njegovih najbolj osupljivih. Pogosto skrajno brutalnemu filmu pa do tega, da bi postal gangsterska klasika, zmanjka malo bolj izviren scenarij.

Soba, HBO ob 22.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Room. ZDA, 2015. Režija: Režija: Lenny Abrahamson. Igrajo: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen. Drama. 118 minut.

Mlada ženska in njen sin sta ujetnika v izolirani sobi, za katero je petletnik prepričan, da je ves svet. A preživetje v ujetništvu sestavlja le prvo tretjino zgodbe, glavnina je posvečena fantovemu spoznavanju sveta skozi nove oči po rešitvi.Odlična igra obeh protagonistov (Brie Larson je dobila oskarja za glavno žensko vlogo) pripomore k temu, da film gledalca pretrese in nagradi obenem, ne da bi se ob tem kadar koli zatekal k cenenemu senzacionalizmu ali zlagani melodrami. Eden čudovitih portretov materinske ljubezni.