Vikendov TV namig: Dnevi slovenske zabavne glasbe 2016: Ema, TV SLO 1 ob 20.00

Med desetimi izvajalci bo najprej izbirala žirija, odločitev, kdo nas bo zastopal na Evrosongu, pa bo na koncu v rokah gledalcev.

sob, 27.02.2016, 15:00
Klemna smo o Emi nedavno podrobno izprašali tudi v pogovoru za Vikend, med drugim nas je zanimalo, ali se na televizijo vrača le za ta projekt, in dejal je: »Za zdaj je to enkratni projekt, ne vem, ali imajo oni še kaj v mislih, jaz za zdaj nimam.«

Slovenija, 2016. Voditelj: Klemen Slakonja. Prenos.

Potem ko sta na Poprock večeru in Popevki lovoriki odnesla Alex Volasko in Eva Boto, bo zdaj na vrsti finale prvega festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe. Za nastop na evrovizijskem odru na Švedskem se bodo potegovali Anja Baš, Anja Kotar, D Base, ManuElla, Nuša Derenda, Raiven, Regina, San Di EGO, Sebastijan Lukovnjak in Žan Serčič.

V prvem krogu glasovanja bo strokovna žirija določila dva superfinalista, v drugem krogu pa bodo zmagovalca s telefonskim glasovanjem izbrali gledalci.Na oder Eme se kot voditelj vrača Klemen Slakonja, ki je leta 2011 vodil verjetno najboljšo Emo vseh časov. Tudi za letošnji večer Klemen obljublja svoje dobro znane imitacije, od Slovencev pa se je v zadnjem času premaknil k imitiranju tujih znanih obrazov.

Prijavi sovražni govor