Vikendov TV namig: Drobci najinega očeta, TV SLO 2 ob 20.30

Čudaško simpatična mešanica zgodbe o odraščanju in filma ceste. Vikendova ocena: 4 (od 5)

sob, 18.02.2017, 15:00

Eno leto brez voščilnic

Čeprav so Japonci sekularna družba, je več kot 90 odstotkov pogrebov budističnih. V prvem letu po pogrebu bližnjega družina pokojnika ne pošilja in ne prejema novoletnih čestitk. Vsi prijatelji in sorodniki morajo biti obveščeni o smrti, da ne bi pošiljali voščilnice.

Chihi o tori ni. Japonska, 2012. Režija: Ryota Nakano. Igrajo: Erisa Yanagi, Nanoka Matsubara, Makiko Watanabe. Drama. 74 minut.

Prvenec mladega japonskega režiserja, ki si je prislužil kopico festivalskih nagrad, je mešanica zgodbe o odraščanju in filma ceste in je tako čudaško simpatičen, da bo grel srca gledalcev še dolgo po svojem nenavadnem koncu.

Dvajsetletna Hazuki in njena tri leta mlajša sestra Koharu živita z mamo. Ko mama izve, da je njen nekdanji mož na smrtni postelji, jima v roke potisne ogromno košaro s sadjem in ju pošlje na pot k odtujenemu očetu. Njuna naloga: fotografirati morata očeta, da se mu bo mama lahko smejala v obraz. A preden dekleti prispeta na cilj, oče umre in čaka ju pogreb, na katerem sta popolni outsiderki.

Prijavi sovražni govor