Vikendov TV namig: Locke, TVS 1 ob 22.55

Mož v avtu in GSM za brezročno telefoniranje. To je vse. A dobili boste napeta in čustveno pretresljiv film. Vikendova ocena: 4 (od 5)

sob, 06.02.2016, 15:00

O snemanju

Film so posneli v osmih nočeh, in sicer je bil Tom Hardy na lokaciji v avtomobilu, drugi igralci pa v hotelski sobi, povezani z avtomobilom z resnično telefonsko linijo.

Vsako noč so film posneli dvakrat, in sicer od začetka do konca. Na koncu so, kot pravi režiser, imeli 16 grobih filmov, iz katerih so izrezali tistega, ki so ga hoteli narediti.

Locke. VB/ZDA, 2013. Režija: Steven Knight. Igra: Tom Hardy. Glasovi: Olivia Colman, Ruth Wilson, Andrew Scott. Drama/triler. 85 minut.

Ivan Locke je gradbenik, ki dobi največji projekt svoje kariere: gradnjo prestižne stavbe v Birminghamu, kjer ga naslednji dan čaka zelo pomembno ulivanje betona. A ko sede v avto, da bi se odpeljal domov, k ženi in otrokoma, prejme telefonski klic in namesto proti domu zapelje na avtocesto proti Londonu.

Film, v katerem je uro in pol na zaslonu le en sam igralec, Tom Hardy, morda zveni monotono, a je daleč od tega. Brez trikov, brez skokov v preteklost, brez konteksta: samo z glasom nas režiser Steven Knight in Hardy popeljeta na pot, ki je klavstrofobično napeta in čustveno pretresljiva hkrati. Priporočamo.

Opozorilo: Mlajši otroci naj si program ogledajo s starši oziroma skrbniki.

Prijavi sovražni govor