Vikendov TV namig: Lov, TVS 2 ob 21.30

Druga sezona BBC-jeve kriminalke, v kateri Gillian Anderson lovi serijskega morilca Jamieja Dornana. Sofisticirana igra mačke z mišjo, v kateri ni jasno, kdo je kdo.

Objavljeno
23. maj 2016 16.28
M. K., Vikend
M. K., Vikend

The Fall. VB, 2014. 2. sezona. 1/3. Režija: Allan Cubitt. Igrajo: Gillian Anderson, Karen Hassan, Jamie Dornan, John Lynch. Miniserija. 90 minut.

V prvi sezoni BBC-jeve kriminalke je detektivka Stella Gibson (Gillian Anderson) zaman lovila serijskega morilca mladih žensk iz Belfasta. Na koncu se je lov končal s telefonskim pogovorom, v katerem ji je morilec Paul Spector (Jamie Dornan, po novem najbolj znan po svoji vlogi v franšizi Petdeset odtenkov sive) rekel, da odhaja.

In res se je z družino odpeljal na Škotsko. A kot je napovedala detektivka Gibsonova, za take, kot je on, nikdar ni konec. V drugi sezoni se Annie Brawley, Paulova zadnja žrtev, prebudi iz kome, povrhu pa s policijo začne sodelovati še ženska iz njegove preteklosti.

Sofisticirana igra mačke z mišjo, v kateri ni jasno, kdo je kdo, se tudi v drugi sezoni odlikuje po produkciji in dobri igri, se pa žal zateka k nekaterim precej neverjetnim scenarističnim rešitvam.