Vikendov TV namig: Mogočni Oz, Planet TV ob 22.05

Predzgodba slavnega filma Čarovnik iz Oza z Jamesom Francom v režiji Sama Raimija (trilogija Spiderman). Vikendova ocena 4 (od 5)

sob, 19.03.2016, 15:00

Oz the Great and Powerful. ZDA, 2013. Režija: Sam Raimi. Igrajo: James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams. Fantazijski pustolov-ski film. 130 minut.

Nepomembni cirkuški čarodej Oscar Diggs (James Franco) nima pomislekov pred tem, da bi koga naplahtal, ima pa velike ambicije. Nekoč, ko mora po enih svojih prevar hitro pobegniti, se vkrca v balon. A balon zaide v tornado in Oscar se znajde v nenavadni deželi, kjer ga sprejmejo kot dolgo pričakovanega rešitelja. Le tri čarovnice – Teodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) in Glinda (Michelle Williams) – dvomijo, da je to, za kar ga imajo.

Zgodba o tem, kako je čarovnik pravzaprav pristal v Ozu, sicer ne dosega Čarovnika iz Oza iz leta 1939, a je vizualna podoba filma osupljiva, zgodba pa dovolj klasična, da zadovolji gledalca.

Povezane novice

Popkulturni pogovori: Slovenski film
18. marec ob 09:00
Vikendov filmski kritik Igor Harb, novinarka in režiserka Tina Lešničar in Miha Hočevar, režiser, ki je posnel najbolj gledan slovenski film, o tem, ali ...
Prijavi sovražni govor