Vikendov TV namig: Negovalka, TVS 1 ob 20.05

Grenko-sladka zgodba, ki se najpomembnejših življenjskih vprašanj loteva v lahkotnem slogu češke podeželske komedije. Vikendova ocena: 4 (od 5)

sre, 11.01.2017, 15:00

Od motečih zgodb do prvenca

»Dolgo sem razmišljal, o čem bi govoril moj prvi film in ko sem iskal mir na podeželju pri starših, me je mama ves čas motila z govorjenjem nenavadnih zgodb, ki so ji prišle naproti, ko je delala kot negovalka. Takrat sem ugotovil, da je bila ideja za film pravzaprav že ves čas pred mojimi očmi,« je dejal.

Domácí péce. Češka/Slovaška, 2015. Režija: Slávek Horák. Igrajo: Alena Mihulová, Bolek Polívka, Tatiana Vilhelmová. Drama/komedija. 92 minut.

V majhni vasi na Južnem Moravskem predana patronažna sestra Vlasta skrbi za svoje muhaste paciente. Obenem je požrtvovalna žena in mati, ki potrebe drugih vedno postavlja pred lastne. Potem pa nekega dne doživi prometno nesrečo in zaradi poškodb mora na operacijo. Po njej ji zdravniki sporočijo, da so v njenem trebuhu našli še nekaj in Vlasta spozna, da bo prvič v življenju ona tista, ki bo morala zaprositi za pomoč druhih ...

Grenko-sladka komična drama Negovalka se najpomembnejših življenjskih vprašanj loteva v lahkotnem slogu češke podeželske komedije.

To je prvi in doslej tudi edini film režiserja Sláveka Horáka. Oba osrednja lika so sicer navdihnili režiserjevi starši. Film so celo posneli v njuni hiši, na vrtu in vinogradu. Glavna igralka nosi oblačila režiserjeve matere in v filmu nastopajo ljudje iz njegovega rojstnega kraja.

Prijavi sovražni govor