Vikendov TV namig: Nepopisan list, TVS 1 ob 20.05

Učitelj postaja slep, a skuša to prikriti. Univerzalna zgodba, ki ne prikaže le boja z boleznijo, ampak človeka, ki je soočen z razpadom svojega sveta. Vikendova ocena: 4 (od 5)

sre, 10.02.2016, 15:00

Resnični učitelj

Film temelji na resnični zgodbi učitelja Macieja Białeka. Režiser je zgodbo o njem našel v časopisu in se ga odločil poiskati, nato pa ga je dlje časa opazoval pri njegovem delu in zasebnem življenju.

Carte blanche. Poljska, 2015. Režija: Jacek Lusinski. Igrajo: Andrzej Chyra, Urszula Grabowska, Arkadiusz Jakubik. Drama. 106 minut.

Kacper, priljubljen srednješolski učitelj zgodovine, počasi izgublja vid. Zdravniška diagnoza mu ne daje praktično nobenega upanja. Po prvem šoku se Kacper odloči, da bo bolezen v službi prikril, ker želi obdržati službo in pripraviti dijake za zaključne izpite. Edini, ki ve za skrivnost, je njegov najboljši prijatelj Wiktor.

Kako dolgo bo Kacper lahko prikrival slepoto? In ali ga bo preplavilo malodušje in se bo vdal?

Univerzalna zgodba, ki ne prikaže le boja z boleznijo, ampak na splošno človeka, ki je soočen z razpadom svojega sveta in bitko za ustvarjanje novega, je dobila veliko priznanja v domovini in na festivalih.

Opozorilo: Mlajši otroci naj si program ogledajo s starši oziroma skrbniki.

Prijavi sovražni govor