Vikendov TV namig: Okužba, Kino ob 20.00

Soderberghov film o virusni pandemiji, v kateri najprej umre solidarnost med ljudmi. Vikendova ocena: 4 (do 5)

pon, 07.03.2016, 15:00

Zanimivosti

Kate Winslet v filmu pravi, da se ljudje v povprečju dotaknemo svojega obraza med 2000- in 3000-krat na dan. Ocena je sicer pretirana, a strokovnjaki ocenjujejo, da se ga res dotaknemo več stokrat.

Prav tak je bil prenos virusa svinjske gripe, zaradi katerega je med aprilom 2009 in avgustom 2010 umrlo več kot 250.000 ljudi.

Contagion. ZDA, 2011. Režija: Steven Soderbergh. Igrajo: Laurence Fishburne, Matt Damon, Marion Cotillard, Jude Law, Kate Winslet, Laurence Fishburne. Drama. 105 minut.

Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) se vrne iz Hongkonga. Slabo počutje najprej pripiše časovni razliki, a ko se vrne k možu Mitchu (Matt Damon), zboli še njun sin. Naenkrat začnejo umirati ljudje po vsem svetu. Dr. Ellis Cheever (Laurence Fishburne) skuša identificirati virus, ki postaja čedalje bolj razširjen.

Mešanica drame in trilerja se dotakne sodobnega strahu pred pandemijami. Soderbergh odlično prikaže, kako se iz kazina v Macau virus nove gripe bliskovito razširi po svetu, milijoni umrejo, države se sesujejo, prvi žrtvi pa sta solidarnost in zaupanje med ljudmi. Film, po katerem si boste velikokrat umili roke.

Prijavi sovražni govor