Vikendov TV namig: Posnetek podelitve oskarjev 2016
 in Oskarji – dan potem

Posnetek podelitve oskarjev na Planet TV in komentar Marcela Štefančiča na TVS.

pon, 29.02.2016, 15:00

Planet TV ob 22.30: Posnetek podelitve oskarjev 2016

TV SLO 1 ob 23.35: Oskarji – dan potem

Medtem ko bodo na Planet TV predvajali posnetek podelitve najprestižnejših filmskih nagrad, na TVS pripravljajo komentar prireditve z Marcelom Štefančičem. V oddaji bodo poleg nagrajenih filmov in igralcev predstavili tudi dogajanje na rdeči preprogi in tudi v zakulisju.

Vodenje letošnje podelitve oskarjev so zaupali komiku Chrisu Rocku, ki je podelitev vodil že leta 2005, med podeljevalci so Charlize Theron, Benicio Del Toro, Tina Fey, Whoopi Goldberg in Ryan Gosling, glasbene nastope pa so prispevali Lady Gaga, Sam Smith in The Weekend.

Lani je oskarja za režijo dobil Alejandro G. Iñárritu, za najboljši film pa je bil izbran njegov Birdman. Za glavno žensko vlogo je bila nagrajena Julianne Moore, za glavno moško Eddie Redmayne, za stranski pa J.K. Simmons in Patricia Arquette.

Pred letošnjimi oskarji je največ prahu dvigoval bojkot temnopoltih igralcev, v debato o rasni neenakosti pa so se bolj ali manj nerodno vključili Helen Mirren, Michael Caine, Meryl Streep, Jada Pinkett Smith ...

Povezane novice

Popkulturni pogovori: Oskarji 2016
19. februar ob 09:00
Podcast: Vikendova novinarja Igor Harb in Mateja Košir o (ne)raznolikosti nominirancev, o tem, kdo bo slavil in kdo bi moral, in o tem, zakaj oskarji sploh ...
Prijavi sovražni govor