Vikendov TV namig: Preživetje, Planet TV ob 20.00

Film o preživetju, ki ne stavi le na posebne učinke, ampak postreže tudi s psihološko razsežnostjo. Vikendova ocena: 4 (od 5).

ned, 17.01.2016, 15:00

Film vas bo navdušil, če so vam bili všeč:

Everest (2015), Ledena past (Frozen, 2010), Preživetje na robu divjine (The Edge, 1997), Živi (Alive, 1993)

The Grey. ZDA, 2011. Režija: Joe Carnahan. Igrajo: Liam Neeson, Dermot Mulroney, Frank Grillo. Pustolovska drama. 117 minut.

Skupina naftnih delavcev se na Aljaski vkrca na letalo proti domu, a kmalu po vzletu jih zajame nevihta in letalo strmoglavi sredi aljaške tundre v bližini volčjega brloga. Med sedmimi preživelimi je tudi John Ottway (Liam Neeson), ki je pred nesrečo razmišljal o samomoru, zdaj pa mora prevzeti nadzor nad položajem. Preživetja skupine ne ogrožajo le skrajne razmere, ampak tudi trop krvoločnih volkov.

Režiserju Joeju Carnahanu je uspelo posneti film o preživetju, ki ne stavi le na posebne učinke in grozo divjih zveri, ampak postreže tudi s psihološko razsežnostjo o boju med ljudmi in s samim seboj.

Povezane novice

Popkulturni pogovori: Zlati globusi
13. januar ob 12:00
Na uredništvu Vikenda smo komentirali nagrade in druge vidike prireditve: od zobovja Rickyja Gervaisa do surovih jeter, ki jih je treba pojesti, če si res želiš ...
Prijavi sovražni govor