Vikendov TV namig: Razbijač Ralph, Planet TV ob 20.00

Koncept, po katerem videojunaki oživijo, malo spominja na Svet igrač, in čeprav film ni tako vrhunski, je vseeno prepričljiv. Vikendova ocena: 4 (od 5)

pet, 19.02.2016, 15:00
Zanimivosti

Ralph je bil nominiran za oskarja in za zlati globus za najboljši animirani film, a mu je oba izmaknil Pixarjev Pogum.

Prve videoigre so se pojavile v sredini 20. stoletja, danes pa je to ena naj pomembnejših panog zabavne industrije. Lani je prodaja videoiger presegla 74 milijard dolarjev, kar pomeni, da je celo večja od kinoindustrije.

Wreck-It Ralph. ZDA, 2012. Režija: Rich Moore. Glasovi: Lotos Vincenc Šparovec, Mojca Fatur, Niko Goršič, Kristijan Guček. Risanka. 101 minut.

Junaki videoiger imajo tudi svoja življenja, in ko se zabaviščni center zvečer zapre, se posvetijo vsak svojemu, med drugim lahko obiščejo druge videoigre.

Ralph (Lotos Vincenc Šparovec) je že trideset let negativec v igri, v kateri skuša junaku preprečiti vzpon, tako da mu meče stvari v glavo. Ralph je naveličan biti negativec, ki ga na koncu vsake igre vržejo s strehe. Zato se odpravi v drugo igro.

Koncept, po katerem videojunaki oživijo, malo spominja na Svet igrač, in čeprav scenarij ni tako vrhunski, je zgodba vseeno dovolj prepričljiva in barvita, da navduši mlade in malo manj mlade gledalce.

Prijavi sovražni govor