Vikendov TV namig: Terezina krivda - TV SLO 1 ob 20.05 ****/*****

Film z Audrey Tautou o nesrečno poročeni ženski, ki bi rada ušla iz ujetništva zakona in socialnih norm, pri tem pa se ne ozira na sredstva.

Objavljeno
24. julij 2015 20.45
K. K., Vikend
K. K., Vikend

Thérèse Desqueyroux. Francija, 2012. Režija: Claude Miller. Igrajo: Audrey Tautou, Gilles Lellouche, Anais Demoustier. Drama. 110 minut.

Francija, konec 20. let 20. stoletja. Mlada Thérèse Laroque (Tautou) privoli v zakon z bogatim Bernardom Desqueyrouxom (Lellouche), čeprav do njega ne čuti ljubezni. Po poroki se svobodomiselna Thérèse počuti čedalje bolj ujeto v tradicionalnem življenju. Ko možu zaradi bolezni predpišejo arzenik, se Thérèse odloči, da bo dolgočasju ubežala na drastičen način ...

Film, posnet po romanu nobelovca Françoisa Mauriaca, je zadnji film režiserja Clauda Millerja, ki je umrl še pred premiero filma, star 70 let. Glavna junakinja pa spominja na gospo Bovary ali Ano Karenino, zato bo navdušila predvsem ljubitelje takšnih zgodb. Filmske kritike je kot ponavadi prepričala Audrey Tautou, ki je s stoično igro odlično prikazala ujetost glavne junakinje.

Foto: Press