Vikendov TV namig: Ugrabljeni, TVS 1 ob 23.20

Denis Villeneuve je posnel odlično mešanico kriminalke in drame o moralnih dilemah. Vikendova ocena: 5 (od 5)

Objavljeno
09. december 2016 12.30
M. K., Vikend
M. K., Vikend
Prisoners. ZDA, 2013. Režija: Denis Villeneuve. Igrajo: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Terrence Howard, Maria Bello, Viola Davis. Triler/drama. 153 minut.

Quebeški Kanadčan Denis Villeneuve je eden najbolj vznemirljivih sodobnih režiserjev. Trenutno lahko v kinu vidite njegov znanstvenofantastični Prihod, lani pa je navdušil s kriminalko iz sveta mamil Sicario: Onkraj zakona.

Ugrabljeni je Villeneuvov prvi film v angleščini, odlična mešanica kriminalke in drame o moralnih dilemah, ki ne ponudi instant razpleta – ne glede prvega in ne glede drugega.

Dve družini v Pensilvaniji se srečata za zahvalno večerjo. Doverjevi z glavo družine Kellerjem (Hugh Jackman) in mamo Grace (Maria Bello) pridejo k Birchevim, kjer jim mama Nancy (Viola Davis) in oče Franklin (Terrence Howard) pripravita obilno večerjo. Po njej starši klepetajo in otroci gledajo televizijo, deklici Anna in Joy pa gresta ven in izgineta neznano kam. Policija osumi voznika avtodoma, a dokazov ni in Keller Dover se odloči pravico vzeti v svoje roke.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 15 let.