Vikendova kritika: Kako se znebiti šefa 2 ★★

Pogreti ostanki prvega dela.

Objavljeno
04. december 2014 15.25
Igor Harb, Vikend
Igor Harb, Vikend

Nepričakovane komedije s samosvojim zasukom je precej težko nadaljevati, ne da bi rezultat povsem razvodenil učinek prvega dela. Kako se znebiti šefa 2 se izogne pasti, da bi občinstvu še enkrat postregel z enakim zapletom (tako kot denimo Prekrokana noč 2), a se vseeno ne oddalji prav daleč od baze.

Trije glavni junaki (Bateman, Sudeikis in Day) so zabavna kombinacija, a vnovično zapletanje z dvema od treh negativcev iz prvega dela je nekoliko privlečeno za lase, nova situacija, v katero se zapletejo, pa ima vse preveč znanih in torej predvidljivih elementov.

Posrečenih šal ne manjka, vendar je zaradi njih žrtvovan razvoj junakov, ki so tako še bolj nebogljeni kakor v prvem delu. Film je tudi predolg, kar je predvsem posledica režiserjeve nespretnosti, še večji greh pa je potrata izjemne zasedbe, predvsem Christopha Waltza.

Kljub dvema oskarjema bo moral ta avstrijski igralec bolj previdno izbirati vloge, saj kaže, da razen Tarantina (Neslavne barabe in Django brez okovov) drugi režiserji iz njega ne znajo dobiti prav veliko.

***
Ste si film že ogledali? Kaj menite o njem? Komentirajte spodaj.