Vlada imenovala nov svet Slovenskega filmskega centra

Novi člani so Stanko Kostanjevec, Živa Emeršič, Matej Srdinšek - Firm, Urška Menart in Igor Kadunc, ostajajo Suzana Zirkelbach, Bojan Labovič in Janez Pirc.

Objavljeno
03. februar 2016 17.46
V. U., STA
V. U., STA
Vlada je na današnji seji imenovala člane sveta Slovenskega filmskega centra. Novi člani so Stanko Kostanjevec, Živa Emeršič, Matej Srdinšek - Firm, Urška Menart in Igor Kadunc. Svoje delo pa bodo nadaljevali tudi trije člani iz prejšnjega mandata: Suzana Zirkelbach, Bojan Labovič in Janez Pirc, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Svet Slovenskega filmskega centra, javne agencije Republike Slovenije, ima osem članov, ki jih imenuje in razrešuje vlada.

Člani sveta imenovani za dobo petih let

Vlada imenuje v svet štiri člane na predlog ministrstva za kulturo, od katerih predlaga po enega člana Rektorska konferenca RS, enega RTV Slovenija, enega javni zavod Filmski studio Viba film Ljubljana, enega pa ministrstvo izbere med strokovnjaki s področja pravnih oziroma finančnih znanosti.

Obenem vlada imenuje v svet dva člana na predlog strokovnih združenj avtorjev s področja filmskih in avdiovizualnih dejavnosti in dva člana na predlog neodvisnih producentskih združenj.

Člani sveta so imenovani za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Prvi svet se je konstituiral na seji februarja leta 2011. Vlada je takrat za člane poleg omenjenih imenovala še Vilmo Štritof, Igorja Šmida, Igorja Šterka, Martina Srebotnjaka in Mateja Zavrla. Slednjega je razrešila maja 2015 in namesto njega imenovala Ivana Ovna, je razvidno s spletne strani SFC.