Življenje kot iz filma

Brangelina - konec hollywoodske romance.

Objavljeno
22. september 2016 21.40
Špela Robnik
Špela Robnik
Razpad zakona v Hollywoodu že dolgo ni dvignil toliko prahu, pa čeprav se skoraj vsak dan zgodi kakšna zvezdniška ločitev. »Toda to sta Brad Pitt in Angelina Jolie!« Veljala sta za zlati par Hollywooda, oba tako lepa in uspešna, a še nekaj več.

»Brangelina« je bila njuna dobro desetletje dolga skupna zgodba, ki ju je zaznamovala kot javni osebnosti. Oba zvezdnika in uveljavljena igralca, vsak po svoje med najbolj zaželenimi ikonami filmskega sveta, sta po filmu Gospod in gospa Smith (2005) na skupni poti dobila nov, resnejši, pomembnejši status. Razvila sta se v uveljavljena producenta in režiserja, začela ustvarjati globlje vsebine, obiskovala vojna območja, se posvetila dobrodelnim akcijam (Joliejeva je kot ambasadorka Združenih narodov delovala v več kot tridesetih državah), predvsem pa s šestimi otroki (tremi posvojenimi) zaživela kot družinska človeka. Opisovali so ju kot nekonvencionalno romantično hollywoodsko zgodbo, ki je živela tako na rdečih preprogah kot v begunskih taboriščih.

Dobila sta nekakšen mistični status, četudi se, razen na začetku, nista trudila pretirano skrivati pred javnostjo. Ekskluzivne prve fotografije otrok in denimo njune poroke pred dvema letoma v Franciji sta drago prodajala revijam, zaslužek pa v celoti namenila njuni dobrodelni fundaciji. A preden sta začela javno govoriti o drug drugem, je trajalo kar nekaj časa. Praktično do prve Angelinine nosečnosti (2006). Novica, da sta se gospod in gospa Smith zapletla tudi v resničnem življenju, v katerem je bil Pitt še poročen z Jennifer Aniston, je zatresla hollywoodska tla približno tako kot njuna ločitev. »Bila sva zadnja človeka, ki bi se želela zaplesti, jaz vsekakor nisem želela zveze. Da bi bila intimna s poročenim moškim, medtem ko je moj oče varal mamo, je nekaj, česar si sama ne bi mogla nikoli odpustiti,« je zatrjevala Angelina, ki je tedaj že bila mati samohranilka danes 15-letnemu Maddoxu. Fotografije, kako se z malčkom na plaži druži tudi Pitt, pa so naposled razkrile njuno romanco.

Tedaj sta v javnosti nastala dva tabora: »tim Angelina« in »tim Jennifer«. Slednji je po nekaj letih v zadnjih dneh kajpak spet glasno oživel, socialna omrežja so preplavili privoščljivi komentarji in šaljivi memi Anistonove in njenega domnevnega odziva na novico. Preden se je vmešala Joliejeva, sta bila popoln zvezdniški par, in kakor se morda sliši pretirano, mnogi njune ločitve niso preboleli vse do danes. Jennifer je kot »Prijateljica« zaradi Bradove izdaje imela ogromno podpore oboževalcev, ki se danes naslajajo nad Brangelinino usodo in zvezdnikoma sporočajo: »Karma.« Ti so tudi pripomogli k odmevnosti novice, ki je kot #Brangelina na twitterju zaznamovala zadnje dni. Z njunimi težavami se zdaj seveda spet ukvarja širša javnost, ob tem pa je pozabila na druge dejanske težave sveta: kaj je v ozadju, spet Bradova nezvestoba, njegovo pretirano kajenje marihuane? Predvsem pa, kaj bo z njunimi šestimi otroki? In kako si bosta razdelila denar? To je pač sestavni del vsake hollywoodske romance, naj bo uspešna ali ne (slednje še toliko bolje).

Ironično, da sta Joliejeva in Pitt, ravno v času njune poroke avgusta 2014, h kateri so ju menda spodbudili otroci, posnela film o ločitvi in razpadu ljubezni. »Prijatelji so naju vprašali, ali sva nora, da se greva kaj takega,« sta komentirala na premieri filma Ob morju, ki sicer ni naletel na najboljše odzive. V njem sta se preselila v 70. leta in zaživela kot poročeni par, nekdanja plesalka Vanessa in pisatelj Roland, ki se na skupnem potovanju po Franciji znajdeta na razpotju zakona. Jok, glasni prepiri, klofute, obup. Konec ljubezni. Realnost zakona je pač takšna, da moraš tudi skozi težke čase, sta se zavedala. »Zame je bil to eden najtežjih igralskih izzivov. Oba sva se morala vživeti v vlogi in sprožiti resnična negativna čustva, da sva jih lahko izražala pred kamero,« je po snemanju filma povedala Joliejeva in dodala, da je bilo menda celotni ekipi zelo neprijetno, »kot v hiši, kjer se starša prepirata in nihče ne ve, kje stati in kam pogledati«. Toda hkrati je bila ponosna, da sta se lotila tega izziva in ga tudi premagala. »Kot igralca sva želela poskusiti nove stvari, se potiskati naprej, videti, kaj še zmoreva.«

Življenje kot iz filma, torej. Žal. Na premieri filma sta se celo šalila: »Takšen bo torej najin zakon čez deset let.« Zdržal je le dobri dve leti, po dobrem desetletju skupnega življenja pa so ju ločile »nepremostljive razlike«. •