Znan je program 17. Festivala slovenskega filma

V Portorožu napovedujejo 89 filmov, razporejenih med tekmovalne programe, panorame in spremni program.

Objavljeno
12. avgust 2014 12.27
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Znan je seznam fimov, ki jih bodo organizatorji prihajajoče 17. izdaje Festivala slovenskega filma med 10. in 14. septembrom odvrteli na velikem platnu v Avditoriju v Portorožu in še kje.

Kot sporočajo organizatorji, so letos na natečaj prejeli 136 filmov, kar je nekaj več kot prejšnje leto, skozi selekcijsko sito pa se je v program festivala prebilo 71 filmov, ki jih bo mogoče videti v tekmovalnih programih in panoramah. Za dodatne filmske užitke bodo, kot dodajajo, poskrbeli s še 15 filmi, ki sestavljajo program za otroke, mlade in družine, na sporedu pa bodo tudi tri posebne projekcije, kar pomeni, da bodo na 17. FSF prikazali 89 filmov.

V tekmovalnem programu celovečernih filmov bo letos pet naslovov: Pot v raj Blaža Završnika, Drevo Sonje Prosenc, Avtošola Janeza Burgerja, Inferno Vinka Möderndorferja in koprodukcijski Barbari (Varvari) Ivana Ikića.

Ob filmih znova napovedujejo tudi glasbena doživetja, koncerte Fake orchestra, Repetitorja in Katalene. Slednji bo pripadla zaključna slovesnost s podelitvijo nagrad.

Novost festivala bo, da se bo del programa prvič preselil v razstavišče Monfort, kjer bo dostopen spremljevalni program. V njem napovedujejo nabor filmov iz sodobne domače produkcije, ki se niso uvrstili v glavni program festivala, a so kljub temu vredni ogleda, ter posebne predstavitve, ki so jih pripravili v sodelovanju z društvom Kraken in Obalnimi galerijami.