2Cellos napovedujeta tretji album

Slovensko-hrvaški par čelistov Luka Šulić in Stjepan Hauser bosta 27. januarja 2015 izdala album Celloverse.

Objavljeno
10. december 2014 15.49
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Svetovna gradbena atrakcija iz naših logov 2Cellos, Luka Šulić in Stjepan Hauser, sta napovedala izid tretjega studijskega albuma Celloverse, ki bo izšel ob koncu prihodnjega meseca, 27. januarja, naslednje leto.

Album napovedujeta z novim videom s priredbo Stingove uspešnice Shape of My Heart, ki ga je režiral Darko Drinovac, še prej pa sta predstavljala nove priredbe pesmi Thunderstruck skupine AC/DC (video ima že skoraj 30 milijonov ogledov), I Will Wait skupine Mumford & Sons ter udarne skladbe The Trooper skupine Iron Maiden.

Luka in Stjepan sta album poimenovala po lastni skladbi in tako nadaljujeta tudi lastno ustvarjanje, s katerim sta začela že na prejšnjem albumu In2ition in skladbo Orient Express. »Z avtorsko pesmijo Celloverse želiva pripeljati poslušalce v popolnoma nov svet, v novo vesolje, cello universe, čelo vesolje. Želiva pokazati vso lepoto, toplino in čarobnost najinega instrumenta,« sta povedala o novi skladbi. Luka in Stjepan bosta 19. decembra nastopila v mariborski dvorani Tabor, potem pa se bosta odpravila na turnejo po Avstraliji in Novi Zelandiji.

Na albumu Celloverse bo trinajst novih pesmi, med katerimi bo poleg naštetih še sveža interpretacija Avicijeve uspešnice Wake Me Up ter pesem Paula McCarneyja Live and Let Die, v kateri gostuje tudi njun slavni prijatelj in pianist Lang Lang.

Album bo izšel v standardni in deluxe izdaji z devedejem, na katerem bo sedem videospotov, dva tudi iz razprodanih nastopov v puljski in zagrebški areni. Slavna violončelista sta album tudi producirala, sodelovala pa sta skupaj s producentom Filipom Vidovićem, s katerim sta se vrnila zvoku in koceptu prvega albuma, ki jima ga je s pomočjo predelave uspešnice Michaela Jacksona Smooth Criminal uspelo izstreliti med svetovne zvezdnike.