2Cellos sta postala starca

Z novim videospotom za skladbo Wake Me Up napovedujeta izid tretjega albuma Celloverse.

Objavljeno
07. januar 2015 15.05
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
2Cellos se kot starca pojavita v novem videospotu Wake Me Up, ki je predelava Aviciijeve uspešnice, in tako odštevata dneve do izida tretjega albuma Celloverse, ki bo izšel 27. januarja.

Luka Šulić in Stjepan Hauser sta za novo pesem posnela video, v katerem je prikazano njuno prijateljstvo v treh obdobjih, od otroštva, današnjega časa ter starosti v letu 2069. Od učilnice do doma za upokojence, fanta pa nikoli ne izgubita tiste iskrice ter humorja, ki ju ženeta pri ustvarjanju glasbe.

Album Celloverse sta v celoti sama producirala. Idej pa jima res ne manjka, saj sta na album uvrstila tako predelavo The Trooper Overture, kjer sta vrhunsko združila metal glasbo skupine Iron Maiden s klasično Uverturo v opero William Tell Gioacchina Rossinija. Na albumu bo tudi predelava uspešnice skupine AC/DC Thunderstruck, katere video si je ogledalo več kot 31 milijonov gledalcev, I Will Wait skupine Mumford & Sons in pesem Michaela Jacksona They Don’t Care About Us. V pesmi Live and Let Die Paula McCartneyja sta Luka in Stjepan k sodelovanju ponovno povabila pianista in prijatelja Lang Langa. Naslovna pesem tretjega albuma Celloverse pa je njuno avtorsko delo. Tretji album dueta 2Cellos Celloverse bo izšel 27. januarja, februarja pa se bosta odpravila na veliko ameriško turnejo.