2Cellos spet v ljubljanskih Stožicah

V dvorani bosta prvič nastopila na samostojnem koncertu 7. aprila prihodnje leto ob predstavitvi novega albuma

Objavljeno
25. avgust 2016 15.09
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Svetovno znani slovensko-hrvaški duet 2Cellos, ki ga sestavljata odlična violončelista Luka Šulić in Stjepan Hauser velja za zelo garaškega. Fanta veliko nastopata, prav tako pa skrbno in vestno snemata albume. Pravkar s slovitim simfoničnim orkestrom iz Londona snemata četrti studijski album, tokrat s filmsko glasbo, ki ga bosta predstavila na turneji v okviru katere bosta nastopila tudi v Ljubljani. S tem sta Luka in Stjepan uresničila še ene od svojih velikih sanj, saj omenjeni orkester velja za enega boljših na svetu. Ekskluzivni spektakel v ljubljanski areni Stožice bo 7. aprila in bo, poleg koncerta v Beogradu, edini koncert, ki ga bosta prihodnje leto imela v naši regiji. Vstopnice pa so že v prodaji.

Luka Šulić in Stjepan Hauser, sta dokaj pogosta znanca slovenskega občinstva in tudi izredno priljubljena. Luka Šulić se je rodil leta 1987 v Mariboru, odraščal pa je med Mariborom in Dubrovnikom, od koder prihaja njegov oče. Je diplomant londonske Kraljeve glasbene akademije. Lukov oče živi v Mariboru in igra v simfoničnem orkestru mariborske opere, medtem ko njegova mama, ki prihaja iz Izole, uči na glasbeni šoli v Mariboru. Stjepan Hauser se je rodil leta 1986 v Pulju in je diplomiral na Kraljevem glasbenem kolidžu v britanskem Manchestru.

Vrhunska in svetovno priznana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva in sta se tudi pogosto srečevala na različnih tekmovanjih. Dolgo časa sta veljala za huda konkurenta, dokler nista naredila koraka naprej in sta družila sile, voljo, znanje in moč ter kot 2Cellos pred petimi leti objavila intriganten video z njuno interpretacijo pesmi Smooth Criminal Michaela Jacksona. Posnetek je postal viralna poslastica, kar je vodilo do sodelovanja z managementom Eltona Johna, s katerim sta v stožiški dvorani že nastopila, in pa do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks.

Doslej sta imela več kot tisoč koncertov po vsem svetu, milijone ogledov na spletnem kanalu Youtube, od tega ima samo videospot Thunderstruck prek 64 milijonov ogledov. Gostovala sta tudi na najbolj prestižnih svetovnih televizijskih spektaklih - od podelitve Zlate žoge (FIFA) do nastopa v oddaji Spring festival na kitajski CCTV v okviru praznovanja kitajskega novega leta, gostovanja v Tonight showu z Jayem Lenom, igranja v epizodi priljubljene ameriške serije Glee, pa vse do gostovanja v The Ellen DeGeneres Showu in TV Total s Stefanom Raabom. Za seboj imata izjemna mednarodna glasbena sodelovanja, med katerimi so Zucchero, Andrea Bocelli, kitajski pianist Lang Lang, Steve Vai in drugi. Luka in Stjepan sta nastopila tudi pod taktirko svetovno priznanega dirigenta Zubin Methe, prav posebej pa cenita tudi sodelovanje s hrvaško glasbeno legendo Oliverjem Dragojevićem.