Album tedna: Anouk, Paradise and Back Again

Deveti studijski album te izredne nizozemske pevke.

Objavljeno
02. april 2015 16.25
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Paradise and Back Again
(Universal Music Group, 2014)

Nizozemska pevka, skladateljica in producentka Anouk Teeuwe (8. aprila 1975) je v mednarodnem glasbenem prostoru znana predvsem po svojem imenu Anouk. Mednarodno se je uveljavila leta 1997 z uspešnico Nobody's Wife in je redna gostja na nizozemskih in belgijskih glasbenih lestvicah, kjer je med drugim nanizala uspešnice, kot so R U Kiddin' Me, Michel, Girl, Lost, Modern World, Three Days in a Row in Woman. Leta 2013 je nizozemsko zastopala na izboru za pesem Evrovizije s skladbo Birds.

Anouk med pevkami, še posebno evropskimi, velja res za prav posebno kategorijo, saj premore čustveno globino, ki močno vpliva na poslušalce. Že več kot 15 let vztrajno sledi le svoji lastni glasbeni intuiciji, kar jo dela prav posebno evropsko pop rok zvezdnico. Nedavno je izdala izredno močan album Paradise and Back Again, ki je njen deveti studijski izdelek.

Je umetnica zelo razgibanega stilskega in glasbenega okusa od popa do soula, rhythm and bluesa, rocka in elektronike. Tematsko pa se loteva medčloveških odnosov, od ljubezni (Looking For Love, She Is Beautiful), do razmerja do svojega očeta v pesmi Daddy. Čeprav je v njeni glasbi močan vpliv predvsem črnskih severnoameriških glasbenih stilov, pa je po drugi stani zelo evropsko popična. 
Gotovo velja Anouk za eno najboljših evropskih pop rock izvajalk in tak je tudi njen album Paradise and Back Again.

Pesmi na albumu:
12. Places To Go (bonus track)
13. You & I (bonus track)
14. Feet On The Ground (bonus track)