Album tedna: Ditka, Ne spreminjaj me

V sodelovanju s pesnikom Ferijem Lainščkom je posnela svoj drugi album.

Objavljeno
27. oktober 2016 17.40
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Ditka
Ne spreminjaj me
Gogo music, 2016

Na domači kantavtorski sceni že nekaj časa deluje brhka mladenka kristalnega glasu Ditka Čepin iz Prevalj, ki svojo glasbeno kariero dela ob očetovem mentorstvu. Glasbeno kariero je začela že v otroških letih, saj izhaja iz glasbene družine in jo glasba spremlja že od otroštva. Uveljavlja pa se le pod svojim imenom Ditka.

Kitaro je začela igrati pri sedmih letih v glasbeni šoli in ji je ostala zvesta, tako da jo sedaj redno spremlja pri pisanju pesmi in koncertih. Že pri devetih letih je nastopila na prvem otroškem festivalu Kristalček, pri enajstih letih pa je posnela svoj prvi cede. S samostojnimi koncerti je s svojo spremljevalno skupino začela nastopati leta 2012.

Glasbeno sodeluje s svojim očetom Gorazdom Čepinom, avtorjem večine njenih pesmi pa tudi producentom novega albuma. Prvenec njene zrele kariere je bil album Ne bodi kot drugi iz leta 2013. Na njem je predstavila deset skladb, pet uglasbljenih pesmi slovenskih pesnikov (po dve Toneta Pavčka in Ferija Lainščka, ena Marka Pavčka) in pet avtorskih skladb v angleščini. Zanimivo je, da je naslovna pesem od predstavitve marca 2015 v oddaji Velika TV poroka oddaje Dobro jutro, postala himna mladoporočencev in jo pogosto izvaja na porokah po vsej Sloveniji.

Nedavno pa je izšel njen drugi album z naslovom Ne spreminjaj me, na katerem je deset uglasbljenih pesmi Ferija Lainščka, za katero sta glasbo napisala z očetom Gorazdom. Nenavaden album, za katerega besedila je napisal priznani pesnik, je gotovo nekaj posebnega na domači glasbeni sceni, na kateri so ravno besedila ena večjih pomankljivosti. Zadnja pesem na albumu pa je v angleščino prepesnjena naslovna skladba prejšnjega albuma Don't Be Like The Others.

Album Ne spreminjaj me je zanimivo transgeneracijsko sodelovanje in doslej nekaj posebnega v domači glasbeni produkciji.