Album tedna: Hamo & Tribute 2 Love, 3p

Umirjen, mogoče zrel nov album pristne domače blues rockovske zasedbe.

Objavljeno
27. februar 2017 17.52
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Hamo & Tribute 2 Love
3p
(samozaložba)

Matevž Šalehar, z umetniškim imenom Hamo, je ob podpori zanesljive ekipe, ki sliši na Tribute 2 Love, nedavno izdal novi album, ki je njihov peti album, nosi pa naslov 3p. Album je za zadaj izšel le v vinilni obliki, ponudili pa so ga tudi za brezplačen pretok z njihove internetne strani.

Ta blues rockovska zasedba je aktivna že zadnjih deset let, zadnja leta pa se je znašla, povsem upravičeno, tudi v središču pozornosti glasbenih medijev. Njihov glasbeni pristop je preprost in ne vsebuje prodajanja megle. To je skupina glasbenikov, ki ve kaj hoče, to zna povedati, odigrati in pri tem ni pretenciozna, pač pa ostaja iskrena. Zveni preprosto, vendar je to veliko težje doseči. Oni imajo tak pristop v krvi, je pa tudi res, da bi naj z leti ljudje zoreli in postajali bolj žlahtni. In pravtakšni so tudi Hamo & Tribute 2 Love na novem albumu, ki sicer preceja različne odtenke ljubezenskih modrosti in tudi precej otožnosti, vendar pa tudi vse več zrelosti.

Tudi njihov nedavno razprodan koncert v ljubljanskem Kinu Šiška, za katerega so vstopnice pošle zelo hitro, brez kančka promocijskih dejavnosti, priča o velikem interesu za glasbo te zasedbe, ki tudi na odru deluje zelo suvereno. Na novem albumu je osem avtorskih pesmi z retro zvenom, vendar pa so tudi povsem primerne za sedanje čase.

Besedila je spisal pevec in kitarist Matevž Hamo Šalehar, glasbo sta naredila še s klavituristom Denisom Horvatom, za aranžmaje je pa poskrbela celotna zasedba, v kateri so še kitarist Uroš Primožič - Spretan, baskitarist Uroš Škerl Kramberger - Hipi in bobnar Martin Janežič - Buco. Pesmi so posneli v studiu Metro s pomočjo Draga Popoviča, ki je poleg Denisa Horvata in Hamota opravil še produkcijo.

Novi album, ki so ga izdali Hamo & Tribute 2 Love, ni sol na rano, temveč mana za ušesa.