Album tedna: Selah Sue, Reason

Razlog uspeha te pevke je njena vsestranskost.

Objavljeno
11. september 2015 16.22
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura

Selah Sue
Reason
Because Music, 2015

Katera bo lahko nadomestila luknjo, ki je ostala potem, ko se je Amy Winehouse poslovila od nas, je bilo vprašanje, ki je kar nekaj časa pretresalo glasbeno industrijo.

Medtem, ko se je še za časa kraljice novega popa kar trlo njenih kloniranih različic, pa je nekje na obrobju svojo glasbeno kariero začenjala Belgijka Sanne Greet A. Putseys, ki si je nadela umetniško ime Selah Sue. Sedaj 26-letna glasbenica, pevka in skladateljica je nase opozorila še s prvencem Selah Sue (2011), s katerega je postregla s kar nekaj evropskimi uspešnicami, kot so Raggamuffin, Crazy Vibes in This World. Naslednje leto pa je s svojim uspehom napeljevala izven Evrope.

Uspešnemu prvencu je letos sledil drugi album Reason, ki ga je napovedala s singloma Alone in Reason. Očitno ni padla v past drugega albuma, saj se na svojem drugem studijskem albumu deloma navezuje na prvenec, v precejšni meri pa je naredila močan korak naprej in prikazala vso možno širino, ki jo ta hip premore. Stilska različnost, interpretativna moč njenega popa zabeljenega s številnimi drugačnimi stilskimi glasbenimi začimbami je rezultiral v močnem albumu, ki nagovarja vse širše občinstvo. To glasbeno prepletanje opravi gladko tekoče in tako, da deluje povsem naravno in celovito. Razpeta med Amy Winehouse in Björk zveni izredno zanimivo.

Album Reason Selah Sue je vzročen izdelek popa, ki se ga bo dalo poslušati še leta po izidu.

Pesmi na albumu:
1. Alone
2. I Won't Go for More
3. Reason
4. Together (featuring Childish Gambino)
5. Alive
6. The Light
7. Fear Nothing
8. Daddy
9. Sadness
10. Feel
11. Right Where I Want You
12. Always Home
13. Falling Out

Dodatne pesmi:
14. Gotta Make It Last
15. Stand Back
16. Direction
17. Alone (Acoustic Version)