Album tedna: The Star Time Playboys, It's Star Time!

Vznemirljiv prvenec novega instrumentalnega tria.

Objavljeno
29. september 2016 15.40
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
It's Star Time!
Street13, 2016

Prvenec tria The Star Time Playboys je presenetljiva poživitev domače glasbene ponudbe, saj prinaša atraktiven retro inštrumentalen pop rock, precejšnjo redkost v naših logih. Mlada zasedba The Star Time Playboys je nastala lani v postavi Urban Zotel (kitara) ter brata Boštjan (kontrabas) in Grega Copek (bobni). Sprva so veliko igrali na plesnih swing večerih, nato pa so se le po treh mesecih uigravanja odločili, da odidejo v studio in posnamejo nekaj pesmi. Končalo se je tako, da so posneli osem avtorskih skladb in jih uvrstili na prvenec It's Star Time!.

Prva avtorska skladba, ki jo je napisal kitarist Urban, je bila I'm Surfish, v kateri so očitne reference na surf rock in velikana te zvrsti kitarista Dicka Dalea. Čeprav je splošen občutek pri poslušanje surf rockovski, pa premore še druge glasbene podtone od countryja in rockabillyja, do western swinga ter jump bluesa. Seveda pa tudi brez balade ne gre. Počasnemu plesu v dvoje so namreč namenili skladbo Starless Night.

Album so posneli v živo v studiu Šmocl v laškem, mastering pa je opravil Axel Praefcke, glasbenik berlinskega A-teama, producent studia Lightning Recorders ter član nekaj retro rock zasedb.

Album je obetajoč prvenec zasedbe, ki se še uveljavlja.