Album tedna: Up N' Downs, Vse kar sem pozabil

Zanimiv prvenec mozirskih rockerjev.

Objavljeno
30. junij 2016 17.27
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Up N' Downs
Vse kar sem pozabil
Akord Records, 2016

Mlada mozirska rockovska zasedba je nedavno za mariborsko založbo Akord Records izdala svoj prvenec Vse kar sem pozabil, v katerem povsem solidno in suvereno prepleta različne rockovske podzvrsti. Na albumu je dvanajst avtorskih pesmi, ki so nastale v zadnjih petih letih in so hkrati tudi povzetek zorenja zasedbe, ki je s tem končala svoje začetno obdobje.

Skupino sestavljajo brata Erik (vokal, kitara) in David (kitara) Zavolovšek ter Martin Oblak (bobni), Andraž Stropnik (bas kitara) in Lucija Hrastnik (klaviature). Pesmi so posneli v studiu Ork v Jevnici, kjer so se fantje in dekle očitno dobro ujeli s producentom Robertom Likarjem (kitarist skupin Niet in The Drinkers) in tonskim mojstrom Sašom Kisovcem. Gotovo se zato tako dobro prepleta kitarska melodičnost z energičnostjo.

Avtorja besedil in glasbe sta David in Erik Zavolovšek, vsak član zasedbe pa je prispeval svoj del pri končni podobi pesmi. Iz pesmi odseva mladostniško zrel pogled na svet okoli nas, kjer se ponekod sicer nekoliko naivno lotevajo nekaterih pojavov, predvsem fenomena rock'n'rolla, vendar je to seveda tudi del zorenja in odraščanja, tako osebnega, kot tudi skupine.

Album Vse kar sem pozabil zasedbe Up N' Downs je povsem soliden prvenec zasedbe, ki želi dati svoj prispevek k preoblikovanju slovenskega rocka.