Beyonce najuspešnejša na podelitvi nagrad MTV

Na podelitev je prišla z enajstimi nominacijami in pobrala večino nagrad.

Objavljeno
29. avgust 2016 13.06
V. U., STA
V. U., STA
Ameriška pevka Beyonce je na včerajšnjo podelitev nagrad televizije MTV prišla z enajstimi nominacijami in ni razočarala, saj je pobrala večino nagrad. S slabo predstavo pa je občinstvo po desetih letih premora razočarala Britney Spears, saj je svojo novo pesem Make Me odpela na playback.

Podelitev nagrad MTV je potekala v dvorani Madison Square Garden v New Yorku, in to brez uradnega voditelja, kar sicer ni presenečenje, saj je bilo nekaj podobnih prireditev že v preteklosti. Po desetih letih se je vrnila Britney Spears, ki je nastopila s pesmijo s svojega novega albuma Glory skupaj z G-Easy. Pevka si albuma in pesmi ni upala predstaviti v živo.

Povsem drugače je bilo z Beyonce, ki je osvojila nagrado za video leta za skladbo Formation, s Hold Up pa nagrado za najboljši ženski video. S skladbo Formation je pobrala še tri nagrade, med drugim za montažo, dobila pa je tudi nagrado za prelomni video, ki prehaja v daljšo formo, za album Lemonade.

Nagrada vanguard Rihanni

Nagrado za video vanguard, ki je neke vrste nagrada za življenjsko delo, je dobila Rihanna, nagrado za najboljši hip hop video Drake za Hotline Bling, nagrado za najboljši moški video Calvin Harris za This is What You Came For, nagrado za najboljšega novega umetnika pa rock skupina DNCE.

V štirih kategorijah je bil nominiran januarja preminuli glasbenik David Bowie, pripadla mu je nagrada MTV za umetniško režijo albuma Blackstar. Nagrado za sodelovanje sta dobila Fifth Harmony s Ty Dolla $ign za Work from Home, nagrado za vizualne učinke pa skupina Coldplay za UpUp.

Ob tem, da na odru ni bilo uradnega voditelja ali voditeljice podelitve, so izstopali ameriški olimpijci s plavalcem Michaelom Phelpsom na čelu, ki je dejal, da ga je navdihnila hip hop glasba, preden je predstavil nastop glasbenika Future; tega je poslušal pred nastopi. Lani je podelitev vodila Miley Cyrus, ki je letos ni bilo videti, kot tudi ne Taylor Swift.

Phelps pa ni bil edini ameriški olimpijski plavalec, ki so se ga spomnili na podelitvi. Komik Jimmy Fallon je prišel na oder s sivimi lasmi kot plavalec Ryan Lochte, ki so ga zapustili sponzorji, ker je lagal o domnevnem poskusu ropa v Braziliji. Fallon pa se je zlagal, da je spisal pesem Justina Bieberja Sorry in režiral video.