Beyonce podira rekorde

Zadnji album ameriške pevke je nepričakovano izšel prejšnji teden in takoj postal najbolj prodajan album na iTunesu vseh časov.

Objavljeno
17. december 2013 14.44
A. P., kultura
A. P., kultura

Iz Appla poročajo, da je bilo skoraj 830.000 kopij zadnjega albuma Beyonce prodanih v le treh dnevih, od tega samo v Ameriki 617.000. Zvezdnica pravi, da se je naveličala običajnih postopkov izdajanja albumov in se zato ni odločila za njegovo predhodno reklamo, intervjuje in tako dalje.

Odločitev se je obrestovala: ker je bil projekt skrivnost, se je izognila predhodnim piratskim verzijam na internetu in s tem oboževalcem ni pustila druge možnosti, kot da kupijo album v celoti ob uradni izdaji. V Veliki Britaniji se je povzpel na lestvice med prvih pet v samo 48 urah, po 68,000 prodanih kopijah. Album je poimenovala po sebi, sestavljen pa je iz 14 pesmi ter 17 videov. Zaenkrat ga je mogoče dobiti samo v digitalni obliki.

S tem je podrla svoj prejšnji rekord, ki ga je postavila leta 2006 s svojim drugim albumom B'day, ko je bilo v sedmih dnevih prodanih 541.000 kopij.