Caro Emerald prihaja v Slovenijo

Izvrstna nizozemska pop in jazz pevka bo prvič nastopila pri nas 23. februarja 2018.

Objavljeno
26. september 2017 13.32
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Nizozemska pop in jazz pevka Caro Emerald bo prvič nastopila pred slovenskim občinstvom 23. februarja 2018 v ljubljanski v Hali Tivoli v okviru turneje Emerald Island.

Pevka prepoznavnega glasu je v svoji glasbi prepletla jazz iz plesnih dvoran z nalezljivim mambo ritmom, popom in elektroniko ter hitro osvojila ušesa in srca občinstva ter kritikov po svetu. Caro Emerald v živo na odru prinaša s seboj poletje, ples in izvrstno razpoloženje še posebej na tej turneji, ko predstavlja svoj letošnji EP Emerald Island, ki je precej obarvan z reggae ležernostjo.

Ko so producenta Jan van Wieringen in David Schreurs ter kanadski avtor Vincent Degiorgio leta 2007 slišali njen vokal, so takoj prepoznali njen talent. Dve leti kasneje je bila na uspešnem prvencu Deleted Scenes from the Cutting Room Floor tudi pesem Back It Up, ki je pritegnila pozornost širše javnosti ter je postala velika uspešnica. Konec leta 2009 je izdala še drugi, prav tako uspešen singel A Night Like This. Uspeh je nadaljevala z drugim studijskim albumom The Shocking Miss Emerald, ki je zasedel tudi prvo mesto na britanski lestvici albumov leta 2013.

Marca letos pa je izdala EP Emerald Island, na katerem je šest retro zvečenih tropskih pesmi v posodobljeni različici. Ta izdaja je tudi povod turneje Emerald Island Tour, ki je njena največja doslej. Koncert organizira Simple Events Agency v sodelovanju z United Talent Agency (UTA) London ter Grandmono Management.