Deloskop izpostavlja: Emma Ruth Rundle v Kinu Šiška

Zvečer bo ob podpori zasedbe Jaye Jayle predstavila svoj tretji samostojni album Marked for Death.

Objavljeno
27. november 2017 15.30
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Losanageleška kantavtorica Emma Ruth Rundle je mojstrica temačnega folka, glasbe prvinske duše prežete z naravo in njeno divjino. Zvečer bo v ljubljanskem Kinu Šiška ob 20. uri predstavila svoj tretji samostojni album Marked for Death. Spremljala pa jo bi tudi zasedba Jaye Jayle, s katero je letos spomladi izdala deljeni EP The Time Between Us.

Sicer pa je ta glasbenica prej delovala v zasedbah Red Sparowes in Marriages. S slednjo je nastopila pred skupino Wovenhand leta 2015 v ljubljanskem Kinu Šiška. Takrat smo o tem zapisali, da je ta »losangeleška zasedba preigravala glasbo s prvenca Salome. Zvočni poudarek zasedbe je na igranju kitare in vokalu Emme Ruth Rundle, ki se zvočno opira na The Cure, vokalno pa nekoliko na Björk

Tudi na svojih samostojnih delih dejansko raziskuje temačne zvoke americane, ki si je našla zavetišče pri založbi Sargent House. Iz te založbe prihajajo tudi z bluesom in folkom obarvani Jaye Jayle z Evanom Pattersonom (Young Widows) na čelu. Tudi oni se potikajo po temnih kotičkih akustičnih razpotij, kjer mladi blueserji hudiču ponujajo svojo dušo in bodo odlično zaokrožili ta koncertni večer.