Deloskop izpostavlja: Festival Slowind

Slovenska filharmonija, 25. 11. in 26. 11. ob 20.00. Predkoncertni pogovori bodo ob 19.00.

sob, 25.11.2017, 06:00

V Slovenski filharmoniji se bo nocoj začel 19. Festival Slowind, ki ga organizira pihalni kvintet Slowind in bo do 1. decembra ponudil sedem koncertov v izvedbi več kot sto glasbenikov.

Letošnji program je sestavil Brice Pauset, uveljavljeni francoski skladatelj sodobne glasbe in izjemen poznavalec ter interpret stare glasbe na čembalu. Glasbeni spored bo obsegal dela od srednjega veka do današnjih dni, med njimi bodo tudi krstne izvedbe sodobnih del. Program je zasnovan kot enciklopedija glasbe in obravnava najrazličnejše pojave, na katere je glasba, ta najbolj abstraktna in hkrati univerzalna zvrst umetnosti, vezana.

Na nocojšnjem koncertu z naslovom Skupno muziciranje bo nastopil ansambel Slowind z gosti (Gilles Grimaître, Simon Klavžar, Vokalni ansambel Antiphonus), gost predkoncertnega pogovora pa bo Brice Pauset.

V nedeljo, 26. 11., bodo nastopili Ensemble Contrechamps in pihalni kvintet Slowind pod vodstvom dirigenta Michaela Wendeberga. Gosta predkoncertnega pogovora bosta skladatelja Dominique Schafer in Uroš Rojko, čigar delo Zvokasok bo v nedeljo premierno izvedeno. 

Prijavi sovražni govor