Deloskop izpostavlja: Mascara Quartet na Cankarjevih torkih

Zvečer bo predstavil nov album Barco Negro.

Objavljeno
25. september 2017 17.15
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Novo sezono Cankarjevih torkov, ki bodo ob torkih polnili klub Cankarjevega doma v Ljubljani, bo odprla domača zasedba, ki preigrava strastno godbo. Zvečer bo ob 20. uri tam nastopil Mascara Quartet. To je akustična zasedba, ki izvaja glasbo španskega, portugalskega in južno ameriškega kulturnega območja, predvsem fado, flamenko in tango.

Deluje v postavi akademsko izobraženih glasbenikov, kot so Polona Udovič (vokal, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara) in Mitja Režman (bas kitara), posebna gosta koncerta bosta Matjaž Balažic (bandoneon) in Vid Ušeničnik (tolkala). Jure Longyka pa bo koncert povezoval. O nastanku zasedbe je Vešligaj povedal, da so tej glasbi zelo naklonjeni, »ker nas nekatere od teh skladb spremljajo že vso glasbeno pot, kitara pa je v tej glasbi nepogrešljiva. Ta glasba nam je všeč in seveda Polonin vokal je kot ustvarjen zanjo.«

Pred štirimi leti je kvartet izdal odmeven prvenec, zvečer pa bodo predstavili novega z naslovom Barco Negro, ki je poleti izšel kot vinilni album. Pravijo, da je njihova glasba ujeta med ulice Lizbone, Buenos Airesa, Montevidea, med radost in bolečino. To je glasba, ki se igra ponoči, saj prihaja z luno in umira s soncem.