Deloskop izpostavlja: Mednarodni festival ustnih harmonik

Mokronog, Upravno-kulturno središče. 25. 2., ob 13. in 18. uri. Trebnje, Center za izobraževanje in kulturo. 25. 2., ob 13. uri.

Objavljeno
24. februar 2017 19.58
Bostjan Kocmur
Bostjan Kocmur

JSKD Območna izpostava Trebnje in Zveza kulturnih društev Trebnje ponovno organizirata Mednarodni festival ustnih harmonik (ah), te orglice, na katerega je letos prijavljenih 17 solistov in 18 skupin iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Tekmovalni del se bo začel danes ob 13. uri v avli Centra za izobraževanje in kulturo (CIK) v Trebnjem, kjer se bo pomerilo 17 ustnih harmonikarjev solistov, v dvorani Upravno-kulturnega središča (UKS) v Mokronogu pa bo prav tako z začetkom ob 13. uri tekmovalo 18 skupin ustnih harmonikarjev.

Ob 18. uri se bo v dvorani UKS v Mokronogu začel večerni koncert. Častni uvod bo zaupan Koncertnemu ansamblu ustnih harmonik Sorarmonica, udeležencem lanskega svetovnega festivala ustnih harmonik na Taivanu, ki ga vodi Vladimir Hrovat, v osrednjem delu pa bodo nastopili zlati solisti in skupine po izboru obeh strokovnih komisij. Koncert bo zaokrožil ansambel Armonauti armonica trio iz Italije.