Deloskop izpostavlja: Nocoj na Ljubljana Festivalu domači Gaudeamus

Ljubljana, Križanke, Križevniška cerkev, v torek, 11. 8., ob 20. uri. Komorni koncert. 63. Ljubljana Festival.

Objavljeno
10. avgust 2015 14.05
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Nastopa: Ansambel Gaudeamus. Umetniški vodja in dirigent: Aleksandar Spasić. Spored: T. Burkat (Preludij za klarinet  – noviteta), A. Makor (Saligia za violino in fagot, kontrafagot – noviteta), A. P. Kneževič (Spillovers za klarinet, akordeon in tolkala – noviteta), I. Kocen (Karcinogena stena želja za violino, klarinet, fagot in marimbo – noviteta), G. Hartman (Štirje prešinki za violino, klarinet, harmoniko, fagot in tolkala – noviteta), M. Mlakar (Onkraj dreves za igralca, violino, klarinet, fagot, akordeon in tolkala po fragmentu novele Onkraj dreves Marka Sosiča v zbirki Koderjana).

Ansambel za sodobno glasbo Gaudeamus je del istoimenskega Komornega orkestra, ki je bil ustanovljen leta 2002 v okviru Študentskega kulturnega centra (ŠKUC).

Sestavljajo ga akademski glasbeniki in študentje glasbe, dobitniki domačih in mednarodnih nagrad in priznanj, njegov umetniški vodja in dirigent pa je Aleksandar Spasić, ki je sodeloval z več kot tridesetimi ansambli doma in v tujini.

Ansambel je izvedel več kot štirideset krstnih izvedb slovenskih skladateljev, na tokratnem koncertu, nocoj ob 20. uri v Križevniški cerkvi v Ljubljani na 63. Ljubljana Festivalu, bo izvedel izključno novitete šestih slovenskih skladateljev.