Deloskop izpostavlja: Oxana in La Banda

Izpostavljamo

Objavljeno
28. julij 2017 12.17
M. V.
M. V.

Imago Sloveniae napoveduje predstavitev novega projekta Oksane Pečeny Dolenc, v Sloveniji delujoče ukrajinske violinistke, ki je kot čudežni otrok svojo glasbeno pot začela v rojstnem Kijevu in jo po selitvi nadaljevala v Sloveniji ter na mednarodnih odrih. Oksana je danes koncertna mojstrica v SNG Maribor.

V zasedbi Oxana in La Banda je združila pet profesionalnih glasbenikov, ki navdih iščejo v klasiki, predvsem pri violinskih velikanih, v La Bandi pa izvajajo tango repertoar ter virtuozno violinsko etno glasbo, posebno madžarski čardaš, romsko, romunsko in slovansko glasbo.

V La Bandi delujejo priznani glasbeniki: pianist Jan Sever, profesor na Konservatoriju v Ljubljani, ki sodeluje z več glasbenimi skupinami; harmonikar Andraž Frece, letošnji dobitnik Prešernove študentske nagrade, ki končuje študij na Akademiji za glasbo; kontrabasist Žiga Trilar, namestnik vodje kontrabasov v SNG Maribor in aktivni glasbenik v več komornih skupinah; kitarist Matic Dolenc, ki končuje študij na Akademiji za glasbo in je profesor na Glasbeni šoli v Velenju, z Oksano pa že vrsto let sodeluje tudi v duetu.

La Banda se je uspešno predstavila na celovečernem koncertu v Avstriji, kjer jo je publika nagradila s stoječimi ovacijami. Nocojšnjemu koncertu na Metliškem gradu ob 21. uri pa bo sledila ponovitev na Ljubljanskem gradu 3. 8. ob 20.30. M. V. Foto arhiv Imago Sloveniae