Deloskop izpostavlja: Parni valjak v dvorani Stožice

Hrvaška rock zasedba obljublja tako električni kot akustični del koncerta, pa tudi številne goste.

Objavljeno
03. november 2017 15.08
Z. M.
Z. M.

Zvečer bo ob 20. uri v ljubljanski dvorani Stožice nastopila znamenita hrvaška rock zasedba Parni valjak, ki obljublja tako električni kot akustični del koncerta, pa tudi številne goste. Skupini pa se bodo namreč na odru pridružili tudi godalni kvartet Cordas Quartet, tolkalist Mladen Ilič, saksofonist Igor Geržina in kot posebna gostja še Neisha.

Zasedba deluje že več kot 40 let in redno nastopa po Sloveniji. Ljubljana in pa neka Ljubljančanka pa sta je znašli tudi v njihovi pesmi z začetka kariere Lutka za bal. Člani skupine obljubljajo, da bo dvojni koncert nekaj ekskluzivnega in edinstvenega ter prava paša za oči in ušesa. Sicer pa je skupina Parni valjak nedavno tudi izdala knjigo in četverni glasbeni album Antologija z arhivskimi in redkimi fotografijami, novinarskimi članki in štirimi cedeji s 64-imi pesmimi iz štirih desetletij kariere.

Antologija je razdeljena na štiri dele. Baladerstvo prinaša njihove balade Pusti nek traje, Jesen u meni, Dođi, Nakon svih ovih godina, Za malo nježnosti, Iskoraci pa so pesmi novih glasbenih pristopov, kot so Ti povuci prvi potez, Molitva, Kaži ja, A gdje je ljubav, Samo ti, Istina. Rockologija premore rockovske uspešnice, kot so Ugasi me, Zagreb ima isti pozivni, U prolazu, Sve još miriše na nju, Zastave, Samo da znaš, Popistika pa prinaša melodične uspešnice, kot so Uhvati ritam, Moja je pjesma lagana, Prokleta nedjelja, Sunčanom stranom, Neda in druge. Z. M., foto osebni arhiv