Deloskop izpostavlja: Piotr Beczała

Ljubljana, Cankarjev dom. Torek, 6. 9., ob 20. uri.

Objavljeno
05. september 2016 20.23

V okviru Ljubljana Festivala bo v Cankarjevem domu nocoj ob 20. uri gostoval poljski tenorist Piotr Beczała, eden najbolj priznanih in iskanih pevcev ter stalni gost najprestižnejših opernih hiš po vsem svetu.

Kot pravijo organizatorji, Beczało ne slovi samo zaradi žametnega glasu, ampak tudi zaradi goreče predanosti vsaki vlogi, ki jo portretira na odru. Je nepogrešljiv član vseh največjih opernih predstav ter stalni gost najprestižnejših opernih hiš po vsem svetu. Samo v letošnji sezoni je pel v Operi v San Franciscu, v Metropolitanski operi, Wertherja je uprizoril v Pariški nacionalni operi, v Plesu v maskah se je predstavil v Bavarski in Dunajski državni operi, v Semperoper Dresden pa je ob Ani Netrebko upodobil naslovno vlogo Wagnerjevega Lohengrina.

Na ljubljanskem odru bo predstavil izbor arij iz najbolj znanih oper francoskih in italijanskih avtorjev 19. stoletja. Spremljal ga bo Simfonični orkester RTV Slovenija, ki letos praznuje 60-letnico, pod vodstvom priznanega francoskega opernega dirigenta Marca Piolleta.