Deloskop izpostavlja: Prednovoletno glasbeno rajanje v Ljubljani

Ljubljanski trgi. Nocoj ob 20. uri, na jutrišji silvestrski večer ob 21. uri.

Objavljeno
29. december 2017 17.47
Koncert Tabu v Ljubljani, 15. december 2016 [koncerti,Tabu,Ljubljana]
V. U.
V. U.

Z zadnjimi listi sedanjega koledarja se k velikemu finalu bliža tudi decembrsko koncertno rajanje na prostem. V Ljubljani bo mogoče danes po 20. uri na Kongresnem trgu slišati Petra Vodeta ob spremljavi zasedbe Pop Deluxe, skupino Tabu in pevca Ivana Zaka, na Trgu francoske revolucije pa v istem terminu rockovske izvajalce: 8Bomb, MRFY, Koalo Voice in Repetitorja.

S katerimi melodijami se bo Ljubljana poslovila od leta 2017? V okviru jutrišnjega silvestrskega programa si bodo oder na Kongresnem trgu, največjem glasbenem prizorišču, s katerega ljubljanski občinarji obljubljajo tudi najlepši pogled na ognjemet, ki bo navzoče pospremil v leto 2018, razdelili Klara Jazbec, skupina CoverLover, Jana Šušteršič in Lea Sirk, po polnoči pa Grupa Vigor.

Silvestrovanje na Mestnem trgu bo znova namenjeno ljubiteljem popevk, tokrat s Heleno Blagne in Nušo Derenda, na Pogačarjevem trgu napovedujejo program popularne in narodno-zabavne glasbe s Kvintetom Danila Lukana in FKK Bandom, na Trgu francoske revolucije pa rockovsko usmerjene izvajalce. Letos bodo to Nipke, Trije kralji (Zlatko, Klemen Klemen in RecycleMan) in Happy Ol’ McWeasel. Program na vseh prizoriščih se bo začel ob 21. uri.