Deloskop izpostavlja: Začenja se teden Winter Days of Metal

V Bohinjski Bistrici bo cel teden trajal nov glasbeni festival Winter Days of Metal, ki je zimska različica festivala MetalDays v Tolminu.

Objavljeno
17. marec 2017 15.04
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Cel teden bo trajal nov glasbeni festival Winter Days of Metal, ki je zimska različica festivala MetalDays v Tolminu. Nov festival, ki združuje ljubitelje težke glasbe, smučanja, sankanja in deskanja pa bo v Bohinjski Bistrici. Prvi obiskovalci so začeli prihajati včeraj, zadnji pa bodo odšli v soboto, 25. marca. Vmes pa bo od ponedeljka do petka pet koncertnih večerov v tamkajšnji dvorani Danica, kjer bo nastopilo 25 metalskih skupin vseh oblik in odtenkov.

Med drugimi bodo na Winter Days of Metal nastopili Destruction, Belphegor, Flotsam & Jetsam, Rotting Christ, Taake, Serious Black, Disharmonic Orchestra, Holy Moses, Draconian in Orden Organ. Glasbeniki prihajajo iz dvanajstih različnih držav od Združenih držav Amerike, do Švedske in Norveške, z Otoka ter iz nam bližnjih, evropskih držav, Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Italije, Češke, Grčije in Švice. Na odru pa bodo tudi domače skupine, in sicer Metalsteel, Mist, Morana in Tomcat. Koncertni večeri se bodo začenjali ob 17.30 v dvorani Danica v središču Bohinjske Bistrice. Nov zimski metal festival se od drugih podobnih festivalov razlikuje v konceptu, saj bodo obiskovalci, poleg glasbe, lahko uživali še v ostalih aktivnostih, ki zaokrožujejo koncept festivalskih počitnic od smučanja do wellnesa.